Τα 39 ύποπτα για στήσιμο ελληνικά παιχνίδια

01:05 18/4/2011 - Πηγή: 24wro
Χαμογελώντας κατεβαίνει μια κομψά ντυμένη νεαρή γυναίκα τα σκαλιά της εισόδου...
του κτιρίου 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Είναι 21 Φλεβάρη του 2011 λίγο μετά τις δύο. Κρατά ανά χείρας ένα χαρτοφύλακα, συνοδευόμενη από τη γραμματέα της. Μπαίνουν σε ένα μαύρο Γκολφ, το οποίο είναι παρκαρισμένο δίπλα στο κτίριο.

Αναχωρώντας σταματούν για λίγο και μιλούν από το παράθυρο με κάποιους. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώνεται η μπάρα. Το μαύρο Γκολφ
χάνεται στην πυκνή κίνηση της Αθήνας -με κατεύθυνση το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Τον αγώνα μεταξύ Διαγόρα - Εθνικού Αστέρα της Β' Εθνικής (αποτέλεσμα 3-1) στις 17/1/2010 η ΟΥΕΦΑ το έχει χαρακτηρίσει ως «το πιο ακραία διεφθαρμένο παιχνίδι που είδαμε ποτέ».
Από την Πόπη Παπανδρέου δεν λείπει το χαμόγελο, όταν κινείται στο χώρο εργασίας της. Οσοι τη γνωρίζουν δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για το πρόσωπό της, αλλά και για την εργατικότητα, την κατάρτιση, την αποφασιστικότητά της.

Δεν δείχνει μόνο φιλόδοξη, μάλλον οφείλει να είναι, εάν σκεφτεί κανείς τη σημασία των υποθέσεων που ερευνά στο νεοσύστατο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στην νεαρή εισαγγελέα έχει χρεωθεί από το Σεπτέμβριο του 2010 η προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: τα κατά την ΟΥΕΦΑ ύποπτα για «στήσιμο» παιχνίδια με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

Ενώ η Πόπη Παπανδρέου είναι καθ' οδόν για τον αερολιμένα, βρίσκονται εκεί τέσσερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ για κατάθεση. Είχαν φτάσει στις 13.00 μ.μ. με την πτήση LH 1750 από Μόναχο. Πρόκειται για τον Alasdair Bell, υπηρεσιακό επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ, τον Graham Peaker, συντονιστή πληροφοριών του τμήματος, τον Karl Dhont, ειδικό αναλυτή στοιχήματος και τον Gerhard Kapl, γενικό επιθεωρητή επί πειθαρχικών θεμάτων.

Τους υποδέχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. «Τα τέσσερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ κατέθεσαν εν κρυπτώ για λόγους ασφαλείας σε μια αίθουσα του αεροδρομίου Αθηνών στην κ. Πόπη Παπανδρέου», θα δηλώσει αργότερα δημοσίως, μην αφήνοντας να διαρρεύσουν τα ονόματα των στελεχών της ΟΥΕΦΑ.

Πρώτος καταθέτει ο Gerhard Kapl. Ο Kapl είχε ενεργό ρόλο ως γενικός επιθεωρητής στις υποθέσεις του αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του Πανιωνίου εναντίον της Ντιναμό Τιφλίδας (5-2) την 1/12/2004 και του αγώνα στο Κύπελλο Intertoto του Αιγάλεω εναντίον της Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3) στις 16/7/2005. Υπογραμμίζει ότι ο φάκελος του αγώνα του Πανιωνίου παραμένει ανοικτός και ότι το Αιγάλεω καταδικάστηκε τελεσίδικα σε καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 31.800 ευρώ.

Δημιούργησε αντικανονικές συνθήκες που θα μπορούσαν να κάνουν δυνατό τον παράνομο στοιχηματισμό, γιατί, χωρίς να συντρέχει κανένας αγωνιστικός ή ιατρικός λόγος, δεν χρησιμοποίησε τους καλύτερους παίκτες του και τον πρώτο προπονητή.

Προτείνει στην εισαγγελέα να εξετάσει αν οι δυο υποθέσεις μπορούν να συνδεθούν με τα κατά την ΟΥΕΦΑ ύποπτα παιχνί
Keywords
Τυχαία Θέματα