Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

19:03 7/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μεγάλη έκταση δίνουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στην...
επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στην Αθήνα, την οποία χαρακτηρίζουν καθοριστική.
«Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζει την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης» γράφει η γαλλική Le Monde
και προσθέτει «Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά και την σταθεροποίηση της στη ζώνη του ευρώ.»

«Η Καγκελάριος έχει συναντηθεί με Έλληνες πρωθυπουργούς στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, τις Κάννες και αλλού. Όμως το δρόμο προς τους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση δεν τον βρήκε ποτέ. Θα δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες των ανέργων και των συνταξιούχων» γράφει η Frankfurter Rundschau.

«Η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στην Αθήνα για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε εκεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη πριν από τρία χρόνια, σημάδι που δείχνει ότι θέλει να σωπάσει τους 'τόνους' που θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη» γράφει η ιστοσελίδα του Bloomberg.

Τέλος, η Financial Times γράφει «Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα λάβει πολιτικό ρίσκο με το ταξίδι της στην Αθήνα, για να ενθαρρύνει το επίπονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση στο Βερολίνο σε οποιαδήποτε αύξηση της οικονομικής βοήθειας».
Keywords
Τυχαία Θέματα