Τα δύο όχι του Σαμαρά στον Παπαδήμο

09:07 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η άρνηση του Προέδρου της ΝΔ για την συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη στο...
υπουργείο Ανάπτυξης στην περίπτωση που μετακομίσει στο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ήταν η πρώτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μετά την φυγή του Γ. Καρατζαφέρη
από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να καλυφθούν οι κυβερνητικές θέσεις από «γαλάζια» στελέχη και συγκεκριμένα από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Κωστή Χατζηδάκη αλλά εισέπραξε την άρνηση του Προέδρου της ΝΔ και γι' αυτό τον λόγο αναβλήθηκε ο ανασχηματισμός εκείνη την περίοδο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα το έχει θέσει ο Λουκάς Παπαδήμος στον Αντώνη Σαμαρά σε μία από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν τότε. «Από την ΝΔ δεν μπορούν να συμμετάσχουν άλλα στελέχη στην κυβέρνηση» φέρεται να είχε πει ο Πρόεδρος της ΝΔ στον Πρωθυπουργό κάτι το οποίο επανέλαβε και την προηγούμενη Παρασκευή στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

«Σε ένα μήνα θα έχουμε εκλογές, δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στελέχη. Ο Πρωθυπουργός έχει το συνταγματικό δικαίωμα να κάνει όσες αλλαγές θέλει στην κυβέρνηση αλλά χωρίς την συμμετοχή της ΝΔ εμείς όσα στελέχη ήταν να δώσουμε, τα δώσαμε» έλεγαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Στην ΝΔ επιμένουν ότι οι εκλογές θα γίνουν άμεσα και στόχος τους είναι να διεξαχθούν μέσα στον Απρίλη. Παράλληλα απορρίπτουν τα σενάρια της συγκυβέρνησης «οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI, το κούρεμα του ελληνικού χρέους και συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση. Οι προϋποθέσεις αυτές ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα και οι εκλογές θα προκηρυχθούν - θέλουν δεν θέλουν- χωρίς καμιά καθυστέρηση. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα Δημοκρατίας» είχε δηλώσει στο Real.gr ο Γιάννης Μιχελάκης.

Διαγραφέντες: Θα περιμένουν μέχρι την δανειακή σύμβαση

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις γίνονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των διαγραφέντων. Η πρόταση να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα από τους «γαλάζιους» ανεξάρτητους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν στο κοινοβουλευτικό έργο και να έχουν μια πιο δυναμική παρουσία ενόψει μάλιστα των εκλογών. Παράλληλα οι περισσότεροι και μετά την πρόσφατη δημοσκόπηση που δίνει 4% στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» βλέπουν ακόμα πιο θετικά την μετακίνηση τους στο κόμμα του Π. Καμένου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Ζώης σύμφωνα με πληροφορίες θα περιμένουν τον Πρόεδρο της ΝΔ μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή και από εκεί και μετά θα ρωτήσουν τους ψηφοφόρους τους για το τι θα πράξουν.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η επιστροφή των 5 βουλευτών που ψήφισαν και τους δύο εφαρμοστικούς νόμους χωρίς «αστερίσκους», ωστόσο όπως όλα δείχνουν η ΝΔ δεν βιάζεται να τους εντάξει στην Κ.Ο και πιθανότατα θα ανακοινώσει επίσημα την επιστροφή τους – καθώς ανεπίσημα το γνωρίζουν – την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια.
Keywords
Τυχαία Θέματα