Τα επικίνδυνα φάρμακα της ισραηλινής Teva θα παρέχει το Κράτος στους ασθενείς

19:13 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Επικίνδυνα τα φαρμακευτικά σκευάσματα της ισραηλινής... TEVA, τα οποία θα προμηθεύονται αφειδώς τα ελληνικά νοσοκομεία και θα χορηγούνται σε ασθενείς με σοβαρούς κινδύνους για εκείνους.
Τους τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, που συνεπάγεται η χορήγηση αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας φάρμακα από τα ελληνικά νοσοκομεία, επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.
Μάλιστα, ο «γαλάζιος» βουλευτής Αχαΐας,
όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας Teva, την οποία ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου (FDA) έχει επανειλημμένως καταγγείλει για νοθευμένα σκευάσματα!
Ο κ. Νικολόπουλος, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του προς τον υπουργό Υγείας, ζητά τη λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων, ώστε να μην διακινηθούν στα δημόσια νοσοκομεία τα επικίνδυνα αυτά φάρμακα, στα οποία μοιραία θα καταλήξουν τα κρατικά νοσοκομεία, με τα ισχύοντα του νέου νόμου, που προβλέπει την προμήθεια των πιο φθηνών φαρμάκων ανάλογα με την δραστική ουσία, που σε αυτόν τον τομέα η συγκεκριμένη εταιρεία σχεδόν μένει χωρίς αντίπαλο.
Μάλιστα, οι κατά καιρούς εκθέσεις του αμερικανικού οργανισμού είναι κόλαφος για την Teva (με αναφορές, μεταξύ άλλων πολλών, σε ακαθαρσίες και αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια…), λόγος για τον οποίο ο FDA είχε κλείσει και ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας στην Αμερική.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα