Τα κόμματα της Κύπρου για την τραγωδία

15:31 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου από την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ε. Φλωράκης» .
Όλα τα ενδεχόμενα ...διερευνώνται, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας. «Δεν έγινε ορθή εκτίμηση του κινδύνου από τα εμπορευματοκιβώτια, που φυλάσσονταν στη βάση», δήλωσε ο κ. Ομήρου.
«Έγιναν λάθη χωρίς προηγούμενο, τα οποία δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Νίκος Αναστασιάδης.
Αν και δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, εντούτοις υπάρχουν πληροφορίες ότι ο διοικητής της μονάδας έστειλε κατ΄ επανάληψη στο Υπουργείο Άμυνας σημειώματα για τους κινδύνους και την αδυναμία φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα.
«Το υπουργείο Άμυνας έφερε ενστάσεις για τη φύλαξη και τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική υπόθεση».
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε συμπάθεια στους συγγενείς των θυμάτων.
Ανείπωτη τραγωδία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση.
Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας είπε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό που ακούγεται, ότι πρόκειται περί βιβλικής καταστροφής. Βεβαίως, πρόσθεσε, οι υλικές ζημιές θα επιδιορθωθούν. Επισήμανε ωστόσο το ανεπανόρθωτο της απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν. Ο κύριος Καρογιάν τόνισε ότι είναι ανήκουστα και πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011.
«Αδράνειες και αναβλητικότητες, οι οποίες πληρώνονται με ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες και θα πρέπει να αναζητηθούν πάραυτα».
Βαθειά οδύνη για την τραγωδία εκφράζει η ΕΔΕΚ. Σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι αυτή την ώρα η σκέψη και νους όλων είναι με τους οικείους των τραγικών θυμάτων και με τους τραυματίες.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν και οι Οικολόγοι, ενώ εκφράζουν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα