Τα τεκμήρια φεύγουν... το περιουσιολόγιο έρχεται!

03:02 24/7/2012 - Πηγή: 24wro

Το οικονομικό επιτελείο υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, το σκέφτηκε ...

το ξανασκέφτηκε, το μέτρησε και το ξανά μέτρησε και σχεδιάζει τώρα να καταργήσει τα τεκμήρια, που τόσα προβλήματα έχουν φέρει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους, να κτυπήσουν τη φοροδιαφυγή.

Αντιλαμβάνονται ότι τα τεκμήρια απέτυχαν.

Αντί να πιαστούν οι φοροφυγάδες, έφεραν προβλήματα στους ειλικρινείς
φορολογούμενους, έφεραν λουκέτα στην αγορά (αυτοκίνητα σκάφη αναψυχής) δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα στον κατασκευαστικό τομέα (, οικοδομή, κατοικίες, συναφή επαγγέλματα). Και το κυριότερο ότι δεν "οδήγησαν" ούτε έναν φοροφυγά μπροστά στο ταμείο της Εφορίας.

Στο υπουργείο Οικονομιών σχεδιάζουν έτσι την κατάργηση των τεκμηρίων όπως τα γνωρίσαμε και την αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο σύστημα που πιάνει όλους στην απόχη του. Μικρούς μεγάλους φοροφυγάδες. Και δεν είναι άλλο από το νέο περιουσιολόγιο.

Η εισήγηση είναι να καταγράφεται κάθε είδους δαπάνη στο ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για τον καθένα (όπως π.χ. στην Ολλανδία που κάθε χρόνο όλοι κάνουν τη φορολογική δήλωση και μαζί και ετήσια μεταβολή της περιουσιακής τους κατάστασης).
Φορολογική δήλωση και ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους θα συνυποβάλλονται στην Εφορία και θα υπάρχει ετήσια απεικόνιση της μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου.

Στο ίδιο πλαίσιο επανέρχονται σκέψεις για ενίσχυση με πολλαπλό μπόνους των αποδείξεων απο ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών που έχουν καταγραφεί με βαριές και πολλαπλές περιπτώσεις φοροαποφυγής ή γενικότερα παραβατικής συμπεριφοράς, όπως είναι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, υδραυλικοί. Οι αποδείξεις από αυτούς θα μετρούν διπλά.

Star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα