Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων

22:02 26/2/2012 - Πηγή: 24wro
Τι προσφέρουν τα βιοχημικά άλατα σε κάθε ζώδιο...
Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο τα άλατα Schuessler είναι βιοχημικά άλατα, τα οποία δρουν στον ιστό του δέρματος και αναπληρώνουν στον οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία που του λείπουν. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων αποτυπώνετε στο πρόσωπο μας ή γενικότερα στο σώμα μας και από εκεί μπορεί να καταλάβει ο ομοιοπαθητικός αλλά και εμείς τι ανόργανα στοιχεία χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο σύστημα.

Kalium Phosporicum του Κριού:
Το μέρος του σώματος που αφορά το συγκεκριμένο
ζώδιο είναι το κεφάλι, το οποίο «φιλοξενεί» τον εγκέφαλο και είναι το πιο σημαντικό όργανο, οπότε αυτό το άλας έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τον οργανισμό.
Το φωσφορικό κάλιο δημιουργεί την φαιά ουσία του εγκεφάλου, μέσω ενώσεως με λευκοματίνη και οξυγόνο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι το κατάλληλο άλας για νοητικές διαταραχές και νευρικά προβλήματα όπως η αϋπνία, η κατάθλιψη, η υστερία και οι πονοκέφαλοι (μαζί με το φωσφορικό σίδηρο). Βοηθάει πολύ τους σπουδαστές επειδή περνούν πολλές ώρες κάνοντας νοητική εργασία. Στην ουσία το φωσφορικό κάλιο δομεί τα εγκεφαλικά κύτταρα και μας βοηθάει να έχουμε σαφείς και καθαρές σκέψεις. Είναι το άλας μέσω του οποίου μπορεί να λειτουργήσει το φως στο νου και οι κραδασμοί του είναι ανώτεροι, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να υποβληθούν με ασφάλεια στο σώμα.
Επειδή έχει αντισηπτική ιδιότητα, το φωσφορικό κάλιο θα μπορούσε να λαμβάνεται στις περιπτώσεις δερματικών προβλημάτων, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ερεθισμός και σε συνδυασμό με το φωσφορικό σίδηρο (του Ιχθύ) όπου υπάρχει έγκαυμα. Επίσης, καλύπτει τις νευρικές ωθήσεις σε όλα τα όργανα που οφείλονται στον εγκέφαλο όπως τα αισθητήρια, όρασης, ακοής, γεύσης, οσμής και βοηθάει πολύ στα αναπνευστικά προβλήματα όπως, στην απώλεια της φωνή, την αϋπνία και τις αδιαθεσίες που περιγράφουμε σαν νεύρα.

Natrium Sulphuricum του Ταύρου:
Τα σημεία του ανθρώπινου σώματος που αντιπροσωπεύονται από τον Ταύρο είναι η παρεγκεφαλίτιδα, ο σβέρκος, τα αυτιά, η κάτω σιαγώνα, ο λαιμός, το συκώτι και η χοληδόχος κύστη. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα ασθένειας σε έναν Ταύρο, είναι το πρώτο άλας που παρουσιάζει έλλειψη. Η κύρια δουλειά αυτού του άλατος είναι να αποβάλλει το υπερβολικό νερό από το σώμα (το σώμα υπερφορτίζεται με νερό από την ατμόσφαιρα και όχι από το νερό που πίνουμε). Ένα μόριο θειικού νατρίου έχει την δύναμη να συλλαμβάνει και να αποβάλλει από τον οργανισμό δύο μόρια ύδατος. Οι τρόποι της φύσης που μπορεί να το κάνει αυτό είναι με τη δημιουργία πυρετού ή μέσω της εφίδρωσης.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι (πολλές φορές Ταύροι), παχαίνουν παρόλο που κάνουν προσεχτική δίαιτα. Συνήθως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι το λυμφατικό σύστημα υπερπληρώνεται μέσω της αναπνοής, από τα υγρά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Οι Ταύροι χρειάζονται συχνά θειικό νάτριο για να απορροφήσει τα περιττά υγρά του σώματος. Επειδή αυτό το άλας δουλεύει με τα υγρά του σώματος, είναι ένα
Keywords
Τυχαία Θέματα