Τα… ξωτικά του Ολυμπιακού

07:15 1/8/2011 - Πηγή: 24wro
Αν οι Βραζιλιάνοι έχουν παράδοση στο ποδόσφαιρο, τότε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους Λιθουανούς στο μπάσκετ…

Η μορφή του προσώπου τους και το ταλέντο τους είναι τόσο ιδιαίτερα που τους κάνει να μοιάζουν με… ξωτικά! Οι Αγγελόπουλοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι από την ικανότητά αυτών των παικτών και ακόμη συνεχίζουν να τους… αναζητούν (Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους). Το sday.gr παρουσιάζει τα μέλη της λιθουανικής παροικίας που δημιουργούταν με τα χρόνια στο λιμάνι του Ολυμπιακού.
Τα πιο γρήγορα «πιστόλια»
Μεγάλη σχολή, είχαν πάντα επιτυχίες ως Εθνική ομάδα, ακόμη και αν το ρόστερ τους δεν μύριζε… μετάλλιο. Μονίμως βγάζουν παίκτες που πρωταγωνιστούν και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το… run and gun. Οι Λιθουανοί, με γρήγορο και δολοφονικό σουτ είναι πάντα έτοιμοι για… όλα και έχουν κύριο σκοπό τους να… σκοτώσουν τον αντίπαλο. Οι γνωστοί λάτρεις του μπάσκετ, αδερφοί Αγγελόπουλοι, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι και να αντισταθούν στην μεγάλη ικανότητα των μπασκετμπολιστών αυτής της χώρας.
Κόντρα στη μοίρα
Ακόμη και όταν περνούσαν τα μύρια όσια μαζί τους, καθώς φαίνεται ότι δεν είναι της… μοίρας του Ολυμπιακού αυτοί οι παίκτες, οι πρόεδροι συνέχιζαν και συνεχίζουν ακόμα να τους… αναζητούν. Οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί όσων Λιθουανών έπαιρνε ο Ολυμπιακός, δεν πτόησαν ποτέ τους ιδιοκτήτες των «ερυθρολεύκων» και φαίνεται ότι προχωρούν ακάθεκτοι. Τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους της Λιέτουβος Ρίτας, ο οποίος έγινε δικός τους και ελπίζουν ότι θα… λυθούν τα μάγια και αυτή τη φορά θα χτυπήσουν «φλέβα» χρυσού. Ωστόσο και πριν τους Αγγελόπουλους υπήρξε, έστω και μικρή, λιθουανική ζωή για την ομάδα του Πειραιά.
Προ Αγγελόπουλων
Ο Βασιλιάς Αρθούρος στον Βασιλιά της Ευρώπης
Όντας παίκτης της Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας το 1997 από την αμέσως επόμενη ομάδα του, τον Ολυμπιακό. Ο Αρτούρας Καρνισόβας ήταν από τους λίγους παίκτες των «μπλαουγκράνα» που προσπάθησαν και διασώθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ενθουσιάστηκε από τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας που διοικούσε και αποφάσισε να φέρει μεγάλα ονόματα στο λιμάνι, κάνοντας έτσι δώρο στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον προπονητή που έφερε το πρώτο triple crown του ελληνικού μπάσκετ. Ένα από αυτά, ο Καρνισόβας, έφερε άλλον αέρα στο λιμάνι, αλλά γέμισε με ψεύτικες, όπως αποδείχθηκε, ελπίδες τα όνειρα των οπαδών του Ολυμπιακού για ένα δεύτερο συνεχόμενο triple crown. Έφυγε μετά από έναν χρόνο, απογοητευμένος από την αποτυχία της ομάδας του Πειραιά να υπερασπιστεί κάποιον από τους τίτλους που είχε κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν. Αν και άργησε λίγο, αυτός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός Λιθουανός που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό προ εποχής Αγγελόπουλων. Αλλά οι τελευταίοι αποδείχθηκαν λάτρεις των συγκεκριμένων παικτών και σχεδόν κάθε χρόνο αποκτούσαν και από έναν.
Επί Αγγελόπουλων
Ο πρώτος ήταν προπονητής
Είχε «πληγώσει» άσχημα τον Ολυμπιακό, όταν τον απέκλεισε
Keywords
Τυχαία Θέματα