Ταξιδιωτική οδηγία Η.Π.Α. για τη Νιγηρία

23:56 6/11/2011 - Πηγή: 24wro
Σαφείς προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση της Νιγηρίας για ενδεχόμενες... επιθέσεις στην πρωτεύουσα Αμπούτζα από μαχητές της ριζοσπαστικής ισλαμικής αίρεσης Μπόκο Χαράμ απηύθυνε σήμερα η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην αφρικανική χώρα.

«Έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, η πρεσβεία των Η.Π.Α. έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση μπορεί να προβλέπει να επιτεθεί σε πολλές τοποθεσίες και ξενοδοχεία της Αμπούτζα» επισημαίνεται σε μήνυμά της προς τους Αμερικανούς πολίτες στη Νιγηρία, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε
το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρεσβεία κατονομάζει τρία πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, στα οποία συχνάζουν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διπλωμάτες και γενικά οι Αμερικανοί τουρίστες: το Nicon Luxury, το Sheraton Hotel και το Transcorp Hilton Hotel.

Στο ίδιο μήνυμα διευκρινίζεται πως η απειλή αφορά στην περίοδο εορτασμού της «Αιντ αλ-Άντχα», μιας μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής, η οποία αποκαλείται επίσης γιορτή της Θυσίας.

«Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. δεν διαθέτει επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά στη στιγμή αυτών των πιθανών επιθέσεων. Όλοι οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης έλαβαν οδηγίες να αποφεύγουν τους τόπους αυτούς» προστίθεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.


Keywords
Τυχαία Θέματα