Τελικά ο Σαμπάνης είναι μυστήριο τρένο;

14:15 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ένα μυαλό γεμάτο νότες, μελωδίες και ήχους, που βρίσκεται... πίσω από επιτυχίες δικές του ή άλλων καλλιτεχνών. Ένας από τους καλύτερους συνθέτες της γενιάς του, ο Γιώργος Σαμπάνης έχει ιδιαιτερότητες αλλά και ρομαντισμό που δικαιολογεί ο τίτλος «δημιουργός». Μέσα από το νέο του CD Μυστήριο Τρένο που κυκλοφορεί από τη Universal Music «ντύνει» μουσικά και αυτό το καλοκαίρι
μας.

Πώς βίωσες τη συνεργασία σου με την Άννα Βίσση; Τι έχεις κρατήσει; «Η Άννα είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και σέβομαι πολύ. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη καλλιτέχνις. Σαν άνθρωπος έχει ντομπροσύνη και τιμιότητα στο λόγο και το βλέμμα της και έναν αυθορμητισμό και μια παιδικότητα σπουδαία. Είμαι πολύ χαρούμενος που τη γνωρίζω. Όσο για το τι έχω κρατήσει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αφήσω και κάτι να πέσει κάτω».

Είσαι «μυστήριο τρένο»; Πώς είσαι γενικότερα ως άνθρωπος; Η καλλιτεχνική σου φύση σε κάνει μοναχικό, εσωστρεφή ή λειτουργείς με το δούναι και λαβείν σε συναισθηματικό επίπεδο; «Όταν διάβασα το στίχο της Ελεάνας Βραχάλη πάνω στη μουσική μου, σκέφτηκα ότι αυτό το τραγούδι γράφτηκε για μένα. Μετά πάλι είπα ότι όλοι όσοι ξέρω είναι λίγο-πολύ μυστήρια τρένα. Η εποχή μας είναι και αυτή μυστήρια, δεν νομίζεις; Τώρα για το πώς είμαι σαν άνθρωπος, θα σου απαντήσουν σίγουρα καλύτερα όσοι με συναναστρέφονται καθημερινά και για πολλά χρόνια, εγώ αδυνατώ να απαντήσω για τον εαυτό μου».

Με τον έρωτα πώς τα πας αυτή την περίοδο; «Το είπε ο μέγιστος Μάνος Ελευθερίου στον τίτλο του δίσκου που είχαμε κάνει για την Πέγκυ Ζήνα… Το πάθος είναι η αφορμή. Ο έρωτας είναι η αφορμή και η αιτία... η ουσία και ο λόγος για να θέλεις και να αιτηθείς... Εγώ αυτή την περίοδο της ζωής μου θέλω και αιτούμαι… και έτσι μπορώ ακόμα περισσότερο να ονειρεύομαι…».
Keywords
Τυχαία Θέματα