ΤΕΛΙΚΟ: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 59-80

21:00 12/10/2011 - Πηγή: 24wro
O Oλυμπιακός άρχισε με νίκη τη νέα σεζόν, καθώς επικράτησε...
του Άρη με 80-59 στο Αλεξάνδρειο και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Πρώτος σκόρερ ο Παπανικολάου, με 20 πόντους και μεστό παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας,
όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε διπλούς αγώνες, κερδίζοντας τον Άρη στο κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας Αλεξάνδρειο με σκορ 59-80. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με το... δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις τους, έχοντας για κορυφαίους τους Παπανικολάου (20π, 6ρ), Σπανούλη (14π, 3ασ), Άντιτς (10π, 5ρ), Πρίντεζη (9π, 5ρ, 2ασ) και Παπαδόπουλο (8π, 6ρ, 3ασ). Με μπροστάρηδες τους Σπανούλη και Άντιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε στη πεντάδα του Ολυμπιακού τους Βαγγέλη Μάντζαρη ως πλέι-μέικερ, ελλείψει Λούκας, τον Βασίλη Σπανούλη στο "2", στο πόστο του σμολ-φόργουορντ επέλεξε τον Μάρκο Κέσελ, τον Πέρο Άντιτς στο "4" και σε ρόλο σέντερ τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φορτσάτοι στο παρκέ και μόλις στο 4ο λεπτό βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ με 0-8, χάρη σε πόντους από τους Red-Bill, Κέσελ και Άντιτς, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν γρήγορα και να έχουν ωραίες συνεργασίες στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (+11) με τον "Λάζο" (4-15), ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο σερί τρίποντα από τον Σκοπιανό φόργουορντ και τον Λαρισαίο γκαρντ, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο +14 (7-21) στο 9'. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Πειραιώτες στο +16 (9-25), με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει σε εξαίρετη κατάσταση τους Σπανούλη (7π, 3ασ) και Άντιτς (7π) και τον Άρη να έχει πολλά κενά στην άμυνα.

Ερυθρόλευκη κυριαρχία

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν μέσα σε τρία λεπτά να κάνουν ένα σερί 9-2 (18-27), χάρη σε ένα ξέσπασμα από τον Βεργίνη (7π). Σε εκείνο το σημείο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε τάιμ-άουτ ώστε να ξυπνήσει τους παίκτες του, με τους ερυθρόλευκους να τα βρίσκουν "σκούρα" στην επίθεση δίχως τον Άντιτς στην πεντάδα τους (τον αντικατέστησε ο Πρίντεζης), ενώ ήταν ιδιαίτερα άστοχος ο Γκετσεβίτσιους (0/4) από την περιφέρεια. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια βρήκαν ρυθμό, έπαιξαν καλή άμυνα και βγήκαν στον αιφνιδιασμό με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου, ανεβάζοντας την διαφορά στο +13 (20-33) στο 16'. Ο Παπαδόπουλος ήταν εξαιρετικός και σταθερός στην επίθεση και με δικό του γκολ-φάουλ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο +14 (22-36) στο 18', ενώ με βολές του Red-Bill οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +16 (26-42) στο τέλος του ημιχρόνου. Οι κάτοχοι του τίτλου της διοργάνωσης, στο πρώτο μέρος υπερείχαν σε όλους τους τομείς, όπως στα ριμπάουντ (27-18) και στις ασίστ (10-3), με μόνη παραφωνία τα άστοχα τρίποντα (2/11).

Θρυλικό ξέσπασμα που έδωσε την διαφορά

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ έχοντας για πεντάδα τους Μάντζαρη, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ, Άντιτς κα
Keywords
Τυχαία Θέματα