Τέλος της προθεσμίας για τον Εφραίμ

20:02 26/12/2011 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζεται το θρίλερ με την εκτέλεση της εντολής σύλληψης...
και προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. που εξέτασε τον ηγούμενο ο οποίος παρέμενε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή, δήλωσε πως την Τρίτη θα μπορούσε να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ έχει εκπνεύσει η προθεσμία για τη σύλληψή του ηγούμενου, η οποία είχε οριστεί για τις 4 το απόγευμα
και δεν αποκλείεται η παράτασή της. Στο μεταξύ στο Άγιο Όρος παραμένει και ο εισαγγελέας, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο της Ιεράς Κοινότητας.

Σημειώνεται ότι, παρά το σκάνδαλο με το οποίο έχει εμπλακεί το όνομά του, πληθαίνουν διαρκώς οι ομάδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων εκφράζεται η στήριξη του κόσμου στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, ενώ ακόμη και η Εκκλησία της Ρωσίας, έχει εκφράσει επισήμως τη δυσαρέσκειά της για τις εξελίξεις.
Την κατάσταση προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη για το θέμα, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.

Ο κ. Εφραίμ φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του ότι "είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη", αλλά ότι "δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά γι'αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία", σύμφωνα με blog φίλων της Μονής Βατοπεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα