Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον Έρνεστ Στράσερ

20:52 14/1/2013 - Πηγή: 24wro
Δεν έπεισε το Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας και ευρωβουλευτής Έρνεστ Στράσερ με αποτέλεσμα να ...
καταδικαστεί σε φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο Συντηρητικός Στράσερ, μαζί με άλλους τρεις ευρωβουλευτές από Ισπανία, Σλοβενία και Ουγγαρία, ενεπλάκη στο σκάνδαλο «μετρητά αντί τροπολογιών».

Το Μάρτιο του 2011, δημοσιογράφοι της Sunday Times,
υποδυόμενοι τους εκπροσώπους οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, πλησίασαν τον Στράσερ και τον κατέγραψαν την ώρα που τους ζητούσε 100.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσει μια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα είχε δεσμευτική ισχύ για την Ε.Ε.

Όταν το υλικό των δημοσιογράφων ήρθε στη δημοσιότητα ο Στράσερ αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι «είχε θεωρήσει πως οι συγκεκριμένοι ήταν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι τους με σκοπό να φτάσει στα συμφέροντα που εξυπηρετούσαν».

Τα ίδια ακριβώς επικαλέστηκε στο δικαστήριο και ο συνήγορός του, αλλά ο δικαστής, Γκεόργκ Όλσακ, όχι μόνο δεν πείστηκε αλλά και χαρακτήρισε τις αιτιάσεις του Έρνεστ Στράσερ ως «ένα μυθιστόρημα που σαν κι αυτό δεν έχει ξανακούσει στην εικοσαετή καριέρα του».

«Δεν θα βρείτε κανένα δικαστήριο στην Αυστρία που να πιστέψει τους ισχυρισμούς σας», συνέχισε ο δικαστής και του ανακοίνωσε την ποινή της τετραετούς φυλάκισης η οποία όμως είναι εφέσιμη.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα