Τέσσερις νεκροί από το δριμύ ψύχος στη Ρουμανία

18:32 27/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κλοιό πολικού ψύχους βρίζονται τα τελευταία 24ωρα οι Βαλκανικές χώρες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κάτω του -20...
Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρίας είναι η Ρουμανία όπου οι αρχές έβγαλαν τον στρατός τους δρόμους, προκειμένου να απεγκλωβίσουν χιλιάδες πολίτες, καθώς περίπου 55 πόλεις και χωριά στη Ρουμανία έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος. Ένας άνδρας πέθανε στο αυτοκίνητό του, το
οποίο παρέμενε ακινητοποιημένο επί ώρες στο χιόνι. Ο θάνατός του οφείλεται σε δηλητηρίαση από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Στην επαρχία Τουλτσέα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ένας άνθρωπος με προβλήματα υγείας έχασε τη ζωή του, επειδή δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση ασθενοφόρου στην περιοχή.

Στην πόλη Μπραϊλα, ένας πολίτης πέθανε αβοήθητος, καθώς λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και χιονοθύελλας δεν μπόρεσε να μεταβεί στην περιοχή ιατρική ομάδα. Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι ένας ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του, στην επαρχία Νταμπόβιτα, στη νότια Ρουμανία, την Πέμπτη και βρέθηκε αργότερα νεκρός σε χαντάκι.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν και σήμερα στη Σερβία να καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της χώρας και να προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη λειτουργία των σχολείων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μέντβετζα, Ρέκοβατς, Μπαμπούσνιτσα, Πριέπολιε, Κράλιεβο, Ράσκα και Ιβάνιτσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών Γκόραν Νίκολιτς. Οι χιονοπτώσεις εντάθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν σε διάφορες περιοχές δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Κακοκαιρία πλήττει και το βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου, όπου χιονίζει αδιάκοπα τις δύο τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί χιονοστιβάδες ύψους δύο μέτρων. Στην περιοχή απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών και χωριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ένας άνδρας πέθανε από το ψύχος στη Βουλγαρία, όπου οι σφοδρές χιονοθύελλες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, στην ηλεκτροδότηση και στα σχολεία, ενώ σε ορισμένα μέρη οι χιονοστιβάδες φτάνουν σε ύψος τριών μέτρων .
Keywords
Τυχαία Θέματα