Τετραπύρηνα tablets και κινητά τέλος του 2011

14:50 22/9/2011 - Πηγή: 24wro
Πιστευατε ποτέ ότι θα έχουμε κινητά και... ταμπλετες με 4πήρυνους επεξεργαστές και δυνατά γραφικά για να εχουμε φορητότητα παντού και πάντα, αλλά και... πλούσιο λογισμικό που θα μπορει να το αξιοποιήσει; Αυτό ισχυρίζεται η μεγάλη εταιρεία Nvidia που παίζει καλά το παιχνίδι όχι μόνο των εντυπώσεων αλλά και των....πράξεων για όλες τις φορητές συσκευές. Αρκεί βέβαια να μην κοστίζουν μια μικρή περιουσία γιατί θα γκρινιάξουμε αρκετά φίλοι μου...

Η Nvidia
ανακοίνωσε τη διάθεση των πρώτων τετραπύρηνων Android tablets μέχρι και το τέλος του 2011, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνωντα Συμβούλου της, Jen-Hsun Huang. Οι επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Kal-El και θα ανοίξουν το δρόμο και για τα τετραπύρηνα smartphones, όχι όμως πριν το 2012.
Η κίνηση αυτή της Nvidia πρόκειται να δημιουργήσει ένα χάσμα στα προϊόντα μεταξύ της ίδιας και των ανταγωνιστών της όπως η Qualcomm, καθώς είναι η μόνη που έχει σχεδιάσει την κυκλοφορία tablets με αυτά τα χαρακτηριστικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Huang εκτιμά ότι μέχρι το 2015 η Nvidia θα έχει διαθέσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο επεξεργαστές για φορητές συσκευές, “μετατρέποντάς την έτσι σε έναν μετρήσιμο παίκτη στην αγορά”. Μέχρι στιγμής η Nvidia κατέχει το 70% της αγοράς των Android tablet, το οποίο ισοδυναμεί με το 30% επί της συνολικής αγοράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα