Θα παραμείνουν Anonymous;

09:32 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
Έξι και εικοσiπέντε περίπου ήταν η ώρα ,όταν το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε στους...
ηλεκτρονικούς μας δέκτες το πρώτο κρούσμα «διαδικτυακού βανδαλισμού» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης .

Η πράξη διενεργήθηκε απο τη γνωστή ομάδα «Anonymous», που εισέβαλλε στην ιστοσελιδα του Υπουργείου, την αποκωδικοποιησε και τελικά ανάρτησε βίντεο
και κείμενο σχετικά με τα τεκτενόμενα στον ευρωπαϊκό χώρο και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Η στοχοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης φαίνεται πώς δεν ήταν τυχαία , εάν αναλογιστεί κανείς πως μια από τις πρώτες κιόλας φράσεις του εκφωνητή του εν λόγω βίντεο -το οποίο έχει ήδη κατεβεί απο το χώρο του διαδικτύου -ήταν «η Δικαιοσύνη έρχεται». Μεταξύ άλλων το βίντεο ανέφερε οτι «ενώ η δικαιοσύνη γεννήθηκε στη χώρα σας, εσείς τη σκοτώσατε». Στο μήνυμά τους οι «Anonymous» προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες Υπουργείων, αλλά και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης και ζητούν αποχώρηση της χώρας μας από την Συμφωνία ACTA (Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης ACTA - Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement)
δίνοντας μάλιστα δύο εβδομάδες διορία. Η συγκεκριμένη συμφωνία, υπεγράφη πριν λίγες ημέρες στην Ιαπωνία από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Τι είναι όμως η ΑCTA ; Πρόκειται για μια διεθνή σύμβαση, η οποία απο την πρώτη Οκτωβρίου έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία.

Συγκεκρίμένα,η ACTA είναι μια διεθνής σύμβαση μεταξύ 27 χωρών της Ε.Ε. και 10 ακόμα κρατών (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μαρόκο, Ν. Κορέα), που, θεωρητικά έχει στόχο την καταπολέμηση της «πλαστογραφίας» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.). Οι πολέμιοί της υποστηρίζουν ότι η ευρύτητα του εν λόγω πλαισίου της σύμβασης όσο και τα κενά και οι ασάφειες στο νομικό περίγραμά της, δημιουργούν ενστάσεις για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης όπως τόσο καιρό την γνωρίζουμε στο διαδίκτυο .

Επιπρόσθετα, γίνεται λόγος για την ενιαία εφαρμογή νομοθεσίας όσον αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας , προσδιορίζοντας μάλιστα κοινούς κανόνες ποινικής αντιμετώπισης .

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της ομάδας των «Anonymous» κατέβηκε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου σχεδόν μία ώρα αργοτερα (7.25), εφόσον βέβαια είχε ήδη διαδοθεί σε ολόκληρο το διαδικτυακό κόσμο ο ηχηρός αντίλαλός του. Η τελική φράση του εκφωνητή της, ήταν : «Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις» και συνεχίζει: «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φοβούνται τον κόσμο».Η ηλεκτρονική δίωξη εγκλήματος έχει ήδη αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης έχοντας λιγοστά όμως στοιχεία στα χέρια της, εφόσον ο χώρος του διαδικτύου αφήνει σπάνια και θολά «δακτυλικά αποτυπώματα» των δραστών του.

Η ομάδα των «Anonymous» θα μείνει τελικά ανώνυμη ; Κατ αναλογια οι ανώνυ
Keywords
Τυχαία Θέματα