Θεατρικό έργο με ακατάλληλες σκηνές διχάζει το κοινό

18:36 24/10/2011 - Πηγή: 24wro
Πάνω από 200 άτομα έχουν αποχωρήσει... μέχρι στιγμής από τις παραστάσεις ενός αμφιλεγόμενου έργου που ανεβάζει η «Royal Shakespeare Company» της Μεγάλης Βρετανίας επειδή οι ηθοποιοί επιδίδονται σε ακατονόμαστες πράξεις.
Ένα μεγάλο μέρος του κοινού στο «Royal Shakespeare Theatre» φεύγει κάθε φορά εξαγριωμένο από το θέατρο καθώς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του «Marat/Sade» του Peter Weiss λαμβάνουν χώρα επί σκηνής βασανισμοί, άκρατη βία και σεξ.
«Ήταν απόλυτα αισχρό και διεφθαρμένο. Η σκηνή του βιασμού ήρθε λίγο πριν το διάλειμμα και πολύς κόσμος δεν επέστρεψε μετά από αυτό», δήλωσε σοκαρισμένη μια γυναίκα.
Το «Marat/Sade» (ο πλήρης τίτλος του είναι «The Persecution and Assassination of Jean-Paul Marat as Performed by the Inmates of the Asylum of Charenton Under the Direction of the Marquis de Sade») γράφτηκε το 1963 και από τότε συνεχίζει να διχάζει κοινό και κριτικούς. Στην ουσία είναι ένα «έργο μέσα σε έργο» με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ σε ρόλο σκηνοθέτη και τους τροφίμους του ασύλου Charenton στη Γαλλία του 1800 ως ηθοποιούς.


Keywords
Τυχαία Θέματα