Θετικό ξεκίνημα για τη Wall Street εν μέσω εκλογών

18:03 6/11/2012 - Πηγή: 24wro
Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street...
στις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας τους.

Εξίσου σημαντική είναι ταυτόχρονα η αναμέτρηση για το Κογκρέσο, ήτοι η εκλογή και των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και 33 από τα συνολικά 100 μέλη της Γερουσίας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ενδεχομένως να μην γίνει
γνωστό μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο υποψήφιους να δίνουν μάχη στήθος με στήθος με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, σε σημαντικές πολιτείες όπως η Αϊόβα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ταυτόχρονα ότι το Κογκρέσο θα παραμείνει μοιρασμένο με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία και τους Ρεπουμπλικάνους να κρατούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία στις αγορές είναι το Κογκρέσο να μην μπορέσει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για να αμβλύνει τον οικονομικό αντίκτυπο από τον λεγόμενο δημοσιονομικό γκρεμό το επόμενο έτος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται σε ποσοστό 0,52% στις 13.181,27 μονάδες, κέρδη 0,42% καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ οριακή άνοδο 0,02% σημειώνει ο δείκτης Nasdaq.
Keywords
Τυχαία Θέματα