Θύμα εργατικού ατυχήματος 46χρονος στη Λεμεσό

16:58 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στο μεροκάματο άφησε το πρωί την... τελευταία του πνοή ο 46χρονος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος έπεσε από ύψος 3,5 μέτρων ενώ έβαφε το εσωτερικό οικίας... στην περιοχή Καλογήρων στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, Γιάννη Γεωργίου, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8:00 και ενώ ο 46χρονος βρισκόταν σε σκαλωσιά και μπογιάτιζε την κουζίνα υπό ανακαίνιση κατοικίας. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο δάπεδο με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο
θάνατο.

Αυτοψία διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ενώ τη σκηνή επισκέφθηκε και ο επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Σωκράτης Σωκράτους, ο οποίος διαπίστωσε ελλιπή μέτρα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ''δυστυχώς για ακόμη μια φορά η έλλειψη των μέτρων ασφάλειας, ήταν ο λόγος για την απώλεια μιας ζωής'' και πρόσθεσε ''έπεσε από ύψος, από ένα δάπεδο εργασίας το οποίο θα έπρεπε να ήταν περιφραγμένο''.

Ο κ. Σωκράτους τόνισε πως τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι το βασικότερο και υπέδειξε ότι δεν έχει σχέση το ύψος στο οποίο διεξάγονται οι εργασίες, καθώς το μοιραίο μπορεί συμβεί ακόμη και από ύψος ενός μέτρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα