Τι ελπίζουν από το Eurogroup

13:53 7/10/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μια θετική τοποθέτηση ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση στην αυριανή συνεδρίαση του...
Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα μεταβαίνουν για τη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, όπου η συζήτηση γύρω από την πορεία της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση
της επόμενης δόσης, καθώς αυτό το ενδεχόμενο δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, όπως δήλωσε χθες ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. «Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα. Απλώς, ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα, δηλαδή από τους προϊσταμένους, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Για το επίμαχο ζήτημα των περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις, στα επιδόματα και στους μισθούς, ο Ι. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι «προσπαθούμε να συμβιβαστούμε, να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα