Τι σημαίνει η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα

09:16 14/1/2012 - Πηγή: 24wro
Οι τελευταίες λέξεις είναι που κρύβουν όλο το μυστικό γιατί κατά το ΔΝΤ, για να γίνει...
βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει τα επιτόκια στα νέα ομόλογα να μην ξεπερνούν το 4%, ένα ποσοστό που στο ΔΝΤ ξέρουν πως δεν δέχονται με τίποτα τράπεζες και κερδοσκόποι.

Συνεπως
σε πλήρη γνώση του ΔΝΤ είναι πως ωθεί στα άκρα τις διαπραγματεύσεις ρισκάροντας μία ελληνική χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα με δημοσίευμα του το Dow Jones Newswires αναφέρει ότι η Γερμανία με παρέμβαση της στις διαπραγματεύσεις απαίτησε τα νέα κουπόνια που θα ανταλλαχθούν να είναι κάτω από το 4% σημειώνοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος της διακοπής των συνομιλιών, επικαλούμενο ανώνυμη πυγή.

Η βόμβα του Νταλάρα

Νωρίτερα το απόγευμα έσκασε η ανακοίνωση-βόμβα από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που αλλάζει τα πάντα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Τα ''σύννεφα'' έξω από το Μαξίμου την ώρα της αποχώρησης του Τ.Νταλάρα γίνονται καταιγίδα με μια πιο προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης του IIF που τονίζει :
''Οι συνομιλίες δεν έχουν καταλήξει σε μία εποικοδομητική απάντηση από πλευράς όλων των εμπλεκομένων και οι διαπραγματεύσεις αναστέλλονται προκειμένου να επιτρέψουν να στοχασθούμε για τα οφέλη μίας εθελούσιας προσέγγισης.Ευελπιστούμε πως η Ελλάδα, με την υποστήριξη της ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επαναπροσεγγίσει εποικοδομητικά τον ιδιωτικό τομέα με στόχο να ολοκληρωθεί μία αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή του χρέους που θα συνάδει με την συμφωνία της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, προς το καλύτερο συμφέρον της Ελλάδος και της ευρωζώνης''.

Από την ανακοίνωση προκύπτουν :

- Πρώτον δεν έχουν ανανεώσει για την Τετάρτη, όπως διαρρεόταν και άρα το κούρεμα είναι στον αέρα
- Δεύτερον ακροβατούμε πάνω στη λεπτή γραμμή μιάς επικείμενης χρεοκοπίας
- Τρίτον και πλέον σίγουρο πως το πιστόλι σημαδεύει εκβιαστικά και την Ελλάδα για να δώσει περισσότερα ανταλλάγματα στις διαπραγματεύσεις αλλά και τους εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων για να μπουν στο κούρεμα
Keywords
Τυχαία Θέματα