Τι σημαίνει μια Αριστερά 42% για την Ελλάδα;

11:16 16/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο τολμών νικά και στην πολιτική!
Με αυτό το μότο των ειδικών δυνάμεων μόνο μπορούν να παρομοιαστούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue του Ιανουαρίου, ίσως της εγκυρότερης και πιο συγκεκριμένης που γίνεται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αφού αποτυπώνει τις τελικές προτιμήσεις με....

ειδικό μοντέλο αναγωγής των αναποφάσιστων που αποδεικνύεται αλάνθαστο μέχρι στιγμής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας οκταετίας.

Έτσι βλέπουμε τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ
και την ΔΗΜΑΡ να επελαύνουν, τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ να είναι «βαλτωμένα» στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ να είναι βέβαια σημαντικά ανεβασμένο σε σχέση με τα ποσοστά του 2009, το ΛΑΟΣ να έχει ξεφουσκώσει τελείως με ποσοστά στα επίπεδα του 2009, το ΠΑΣΟΚ απλά να μην υπάρχει πλέον με 14%.

Και όσοι νομίζουν ότι η πτώση αυτή είναι συγκυριακή και θεωρούν ότι μπορεί το κόμμα του εθνοκτόνου Μνημονίου να «αναστηθεί» στα επόμενα χρόνια σε ποσοστά πάνω από 25% πλανώνται πλάνην οικτράν, αφού τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, άλλα δείχνουν.

Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2,5% και φαίνεται ότι θα δώσει σκληρή μάχη για το αν θα μπει ή όχι στην Βουλή και οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί με την εξαιρετικά αμφιβόλου εθνικής κατεύθυνσης πολιτική τους γραμμή λαμβάνουν περί το 4% και μπαίνουν στην Βουλή αξιοποιώντας την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου Βαρόμετρου του 2012 για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, είναι η εκρηκτική άνοδος της Αριστεράς γενικά που φτάνει το 42% ή και παραπάνω. Ο Φώτης Κουβέλης τόλμησε και έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κανένας δεν του έδινε πάνω από 1%. Τώρα, αξιοποιώντας το γεγονός ότι δεν έγινε «παραμάγαζο» του ΠΑΣΟΚ όπως πολλοί πρόβλεψαν και έμεινε και μακριά από την κυβέρνηση των τραπεζιτών, παίρνει την τρίτη θέση της δημοσκοπήσεις και μπορεί να κινηθεί μεταξύ του 80-120% αυτού του εκλογικού ποσοστού στις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ. Αν δεν ήταν η εντυπωσιακή επίδοση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη σίγουρα θα είχε μονοπωλήσει τις εντυπώσεις. Αν τα δύο κόμματα δεν είχαν προέλθει από διάσπαση, υπό συνθήκες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φ.Κουβέλης είναι πιο συμπαθής στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απ’ότι ο Α.Τσίπρας, ο οποίος πάντως «σαρώνει» σε ηλικίες μέχρι 30 ετών και βάζει υποθήκη για το μέλλον.

Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα του Φώτη Κουβέλη αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%.

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν
Keywords
Τυχαία Θέματα