Τι τα έκανες τα ευρωπαϊκά κονδύλια Γιωργάκη;

21:47 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αναξιοποίητα παραμένουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο...
την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες έχουν οδηγηθεί στην ανεργία, λόγω έλλειψης ρευστότητας και επενδύσεων .

Τα απελπιστικά στοιχεία για την ανεργία των νέων και την τάση φυγής τους στο εξωτερικό έρχονται να συμπληρώσουν αυτά της μη απορρόφησης πόρων από την ΕΕ. Τα στοιχεία, που «καίνε» την κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού αφορούν το 2011, παρουσίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Παπανικολάου.

«Η Ελλάδα
χρειάζεται να κινητοποιήσει άμεσα πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ιδίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που μέχρι σήμερα παραμένει ελάχιστα αξιοποιημένο. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής (Νοέμβριος 2011), η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 22,11% των διαθέσιμων πόρων, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αγγίζει το 33,78%. Αλλά και όσον αφορά το Ταμείο Συνοχής, η Ελλάδα παρουσιάζει απορροφητικότητα της τάξης του 24,60%, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 26,09%. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να απορροφηθούν και τα 3,3 περίπου δις ευρώ από το ΕΚΤ, τα 2,5 δις και πλέον ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, αλλά και το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα υπόλοιπα κοινοτικά ταμεία. Οι πόροι αυτοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διοχετευθούν για τη στήριξη της εργασίας των νέων και την επιτάχυνση της ένταξης στην αγορά εργασίας εκείνων που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους», λέει χαρακτηριστικά.

Έλεος πια!

Αποδεικνύεται πως όσα περί «πράσινης ανάπτυξης», «κοινωνικής συνοχής», «αξιοποίησης ευρωπαϊκώνπρογραμμάτων» κλπ κλπ, που μας ξεφούρνιζε ο Γιωργάκης ήταν… πράσινα άλογα!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα