Τι θα έδινες για να δουλεύεις στην UEFA και το Champions League;

06:12 25/10/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Κωνσταντίνος Τσουκάκης είναι ένας από τους οκτώ Έλληνες εργαζόμενους στην UEFA. Εμείς απλά...

τον ζηλεύουμε. Εκείνος τι λέει για την ζωή στη Γενεύη;

Για κάθε έναν από εμάς που τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης ζούμε για το Champions League, όλα ξεκινούν μόλις αρχίσουν κάποια παιδιά να κουνούν το σεντόνι στην σέντρα του γηπέδου. Για κάποιους άλλους όμως που εργάζονται στην UEFA,
όπως και ο Κωνσταντίνος Τσουκάκης, ο κάθε αγώνας ξεκινά πολύ νωρίτερα.

Ξεκινά αρκετές εβδομάδες (αν όχι μήνες) πριν, όταν στήνεται το Champions League της επόμενης σεζόν. Κάθε γήπεδο, κάθε ομάδα, κάθε αγώνας, κάθε σπόνσορας, κάθε εγχώριος broadcaster απαιτεί την προσοχή των ανθρώπων της UEFA. Κάθε αγώνας είναι ένα κλασικό κομάτι που καλείται μια ορχήστρα να αποδώσει στην εντέλεια. Ώστε κάθε ένας από εμάς να το εννοεί όταν αποκαλεί το Champions League “γιορτή του ποδοσφαίρου”.

Το ONEMAN μίλησε με τον Κωνσταντίνο Τσουκάκη για τα καλά, τα κακά και τα ποδοσφαιρικά του επαγγέλματός του. Με τα δικά του λόγια...

Το να δουλεύω για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για την UEFA είναι ένα dream job και όχι μόνο για εμένα

Έχει πολλά challenges η δουλειά. Αλλά στο τέλος σου μένει το ποδόσφαιρο. Βλέπεις το πώς υποδέχεται ο κόσμος το ποδόσφαιρο και τι χαρά του προσφέρει και τα ξεχνάς όλα.

Πολλές φορές ξεχνάς ότι δουλεύεις για το ποδόσφαιρο. Γιατί η προετοιμασία για ένα event γίνεται στο γραφείο. Θα μπορούσες να προετοιμάζεις ένα συνέδριο. Όλα αλλάζουν όταν φτάνει η ώρα του event και βλέπεις όλη σου τη δουλειά να γίνεται πράξη.

Ο κόσμος σίγουρα δεν μπορεί να ξέρει πόσο δύσκολη ή επίπονη είναι η προετοιμασία για μια διοργάνωση. Αυτό που βλέπει είναι το τι συμβαίνει μέσα και γύρω από το γήπεδο. Αυτό τον ενδιαφέρει και αυτή είναι και η ουσία. Αλλά για εμάς είναι πολλά παραπάνω από αυτό.

Όταν κάνεις planning για ένα event, έχεις για αρκετό καιρό το άγχος του να πάνε όλα καλά στο τέλος. Οι ομάδες οι οποίες θα θέσουν σε λειτουργία το πλάνο το οποίο καταστρώνεις τόσον καιρό, να τα κάνουν όλα στην εντέλεια. Οπότε είναι λογικό όσο πλησιάζεις στην διοργάνωση αγχώνεσαι και περισσότερο.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια ολόκληρη πόλη να μεταμορφώνεταιαπό άκρη σε άκρη μόνο και μόνο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, για ένα αθλητικό event. Βλέπεις την επίδραση της δουλειάς σου στη ζωή των ανθρώπων και μονολογείς “ναι, μου αρέσει η δουλειά μου”.

Το exciting part της δουλειάς είναι να είσαι στην φυσούνα του Champions League και να είσαι υπεύθυνος να πάνε όλα σωστά

Όταν βγαίνεις στην φυσούνα και βλέπεις όλον αυτόν τον κόσμο, νιώθεις ότι είσαι κοντά στο ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν εκείνη την ώρα η απόλυτη προσύλωσή σου πρέπει να είναι να μείνουν ικανοποιημένοι οι χορηγοί από το service.

Σε μια διοργάνωση όπως το Euro, τον τελευταίο μήνα ασχολείσαι μόνο με την δουλειά. Τίποτα άλλο. Δεν έχεις χρόνο ούτε για να ξεκουραστείς, είσαι μακριά από το σπίτι σου και πρέπει να ε
Keywords
Τυχαία Θέματα