Την απέλαση του Τούρκου πρόξενου ζητούν βουλευτές της ΝΔ!

11:05 25/10/2012 - Πηγή: 24wro
Την απέλαση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, ζητούν από το υπουργείο Εξωτερικών...
δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς του Τούρκου αξιωματούχου στην περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ "η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, που
δημοσιοποίησε επιστολή- ντοκουμέντο μουσουλμάνου Ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής, με την οποία αποδεικνύεται «η ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική» σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη. Η επιστολή του κ.Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στα μέλη της μειονότητας.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Εξωτερικών κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρονται μεταξύ άλλων :

Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ροδόπης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.
Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.
Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.
Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κοινοποιεί προς τον υπουργό Εξωτερικών και την επίμαχη επιστολή του μουσουλμάνου μουφτή του χωριού Σώστης Ροδόπης, προς το νόμιμο μουφτή κ.Μέτσο Τζεμαλή.
«Προς τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής
κ.Μέτσο Τζεμαλή
Αίτηση – Αναφορά
Καρά Χαλήλ Μπιλάλ του Μπεχρή και της Χαϊριέ, γεννηθέντος το έτος 1980 στην Πάχνη Νομού Ξάνθης, κατοίκου κοινότητας Σώστη Νομού Ροδόπης.
Σοφολογιώτατε,
Με δική σας απόφαση ορίσθηκα ιμάμης στο ιερό τέμενος της κοινότητας Σώστη Νομού Ροδόπης σε χηρεύουσα κενή θέση. Ο ορισμός μου επιβεβαιώθηκε με απόφαση των κατοίκων του χωριού, η οποία επανεπικυρώθηκε στις 27-11-2011 επίσης ομόφωνα, γεγονός που επανεπιβεβαίωσε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Τον τελευταίο χρόνο η άσκηση των καθηκόντων μου έγινε προβληματική και δύσκολη από την συμπεριφορά κυρίως ενός συγχωριανού του Μπαϊράμ Χαμπήλ του Χαλήλ, ο οποίος ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης και διαπόμπευσ
Keywords
Τυχαία Θέματα