Την έκδοση του Ασάνζ στη Σουηδία αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο

12:35 2/11/2011 - Πηγή: 24wro

Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα εκδοθεί τελικά στη Σουηδία με την κατηγορία του βιασμού και της ... σεξουαλικής επίθεσης σύμφωνα με την απόφαση το Πρωτοδικείου του Λονδίνου αφού απέρριψε την προσφυγή του Ασάνζ κατά της έκδοσής του.
Έπειτα από 11 μήνες δικαστικών μαχών, οι δύο δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση απέρριψαν στην ετυμηγορία τους τα επιχειρήματα της υπεράσπισης σύμφωνα με τα οποία το αίτημα έκδοσης ήταν "άδικο και αντίθετο προς το νόμο".
Οι σουηδικές αρχές θέλουν να ανακρίνουν τον 40χρονο Ασάνζ σχετικά με κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν από δύο γυναίκες που ήταν εθελόντριες στον οργανισμό του WikiLeaks.

Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι πολιτικά υποκινούμενες και όπως τονίζει ο δικηγόρος του, η έκδοσή του θα είναι άδικη και άνομη.    Νωρίτερα, μιλώντας στο BBC όταν έγινε γνωστή η ημερομηνία της συνεδρίασης του δικαστηρίου, ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε δηλώσει «βρίσκομαι σε κατ’ οίκον περιορισμό τις τελευταίες 334 μέρες αλλά δεν μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες».    Ερωτηθείς για το εάν φοβάται την έκδοσή του στη Σουηδία δήλωσε ότι θα το πολεμήσει με διάφορους τρόπους συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.    Ο Ασάνζ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης.


Keywords
Τυχαία Θέματα