Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο

09:41 26/1/2012 - Πηγή: 24wro
Περισσότερα από 40 λεπτά, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος παρέμεινε χτυπημένος και...
αβοήθητος στο δρόμο, ενώ περίμενε τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έπαθε μηχανική βλάβη, το δεύτερο έφτασε 40 λεπτά αργότερα – αν και, βέβαια, στο μεταξύ τον είχε παραλάβει το ιδιωτικό ασθενοφόρο που είχαν καλέσει οι οικείοι του και το οποίο τον μετέφερε σε ιδιωτικό νοσοκομείο
του Φαλήρου.

Όμως ήταν αργά – κι όπως δήλωσαν και οι γιατροί που έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο τραυματισμός του ήταν τόσο σοβαρός, που δεν θα τα κατάφερνε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο διοικητής του ΕΚΑΒ έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό.

Το τραγικό είναι ότι τέσσερις μόλις μέρες πριν το δυστύχημα, ο δημιουργός ζητούσε επανειλημμένως από την τροχαία να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας από τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο ίδιος αγνόησε τα θέματα ασφαλείας και πέρασε τον επικίνδυνο και κακοφωτισμένο δρόμο, στον περιφερειακό της Δραπετσώνας, σε αναζήτηση ενός καλύτερου πλάνου...

Χθες το απόγευμα, ο 24χρονος ειδικός φρουρός που οδηγούσε τη μοιραία μοτοσικλέτα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον δημιουργό Θεόδωρο Αγγελόπουλο που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης. Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ταξίδι στην "Άλλη Θάλασσα"

Η τελευταία του ταινία με θέμα την οικονομική κρίση, που γύριζε στη Δραπετσώνα, θα μείνει ημιτελής. Τίτλος της, «Η Άλλη Θάλασσα».

Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site του αδικοχαμένου σκηνοθέτη, τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και την Ειρήνη Στρατηγοπούλου.

Επρόκειτο για την ιστορία μιας ομάδας ηθοποιών, που θέλει να ανεβάσει την "Όπερα της πεντάρας" του Μπρεχτ, αλλά δεν τα καταφέρνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Μεταξύ των ηθοποιών είναι κι ένας πατέρας με την κόρη του, που συμβολίζουν το πρόσωπο που δημιούργησε την κρίση και εκείνο που έχει υποστεί τις συνέπειές της...
Απόσπασμα από την τελευταία του συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση, πριν από δυο εβδομάδες, με αφορμή την τελευταία του ταινία.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκούσαν συνολικά 10 εβδομάδες και θα πραγματοποιούνταν στην Ελλάδα (στον Πειραιά, στην Πάτρα και στο θέατρο Ρέξ), και την Κύπρο.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

«Ένας απ' τους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης και κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού χάθηκε απρόσμενα χθες βράδυ» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. «Μπορεί να μην πρόλαβε να ολοκληρώσει την
Keywords
Τυχαία Θέματα