ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ

12:23 24/6/2012 - Πηγή: 24wro
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Aνγκελα Μέρκελ ...
θα συναντηθεί την Τετάρτη στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με στόχο να προετοιμαστεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα προηγηθεί...
συνάντηση του γάλλου προέδρου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Στη Σύνοδο των «4» στη Ρώμη συμφωνήθηκε να δοθεί πακέτο 130 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη.

Η συνάντηση
του γάλλου προέδρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα γίνει τη Δευτέρα.

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
«Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη», δήλωσε την Παρασκευή η Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας στη Ρώμη, με ζητούμενο να βρεθεί κοινό έδαφος εν όψει της Συνόδου Κορυφής της EE.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσει η επίθεση των αγορών, τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε αποκλειστικά με όρους λιτότητας» είπε ο κ. Ολάντ, αναγνωρίζοντας πάντως την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Μάλιστα, ο γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι το θέμα των 130 δισ. ευρώ δεν θα μείνει στα χαρτιά, ούτε θα κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας: «θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» διαβεβαίωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα