Το Bloomberg υπολογίζει το κόστος για τους φορολογούμενους

17:25 20/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα στο οποίο υποστηρίζεται ότι σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας οι τράπεζες και οι Γερμανοί φορολογούμενοι…
θα πληρώσουν το λογαριασμό.

Όπως τονίζει το Bloomberg, οι τράπεζες που οι Γερμανοί φορολογούμενοι έσωσαν πριν από λίγα χρόνια, η Hypo Real
Estate Holding και η WestLB θα πληγούν σημαντικά σε περίπτωση που η Ελλάδα αφεθεί στην τύχη της και έτσι οι πολίτες θα βάλουν για δεύτερη φορά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε οι δύο τράπεζες θα βρεθούν με ελληνικά χρεοκοπημένα ομόλογα αξίας 10 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα Deutsche Bank και Commerzbank κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,35 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ένα plan Β για να βοηθήσει τις τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γνωστές bad banks (=κακές τράπεζες – αυτές που δημιουργήθηκαν για να απορροφήσουν τα χρέη).

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στη Συμφωνία της 21ης Ιουλία, καθώς και στα CDS επισημαίνοντας ότι οι τιμές των ασφάλιστρων κινδύνου δείχνουν ελληνική χρεοκοπία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε ποσοστό 94%.
Keywords
Τυχαία Θέματα