Το Ευρωμπάσκετ 2015 σε... 4 χώρες!

17:26 1/9/2011 - Πηγή: 24wro
Το Ευρωμπάσκετ των 24 ομάδων θα γίνει το 2013 στη Σλοβενία…
Και το 2015 ενδεχομένως να μοιραστεί σε...τέσσερις χώρες. Διαβάστε τι σκέφτεται η FIBA

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το Ευρωμπάσκετ με τις 24 ομάδες στη Λιθουανία. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το οργανωτικό

Η FIBA Europe
θέλει να πετύχει οπωσδήποτε το τουρνουά στη Λιθουανία, ώστε να δικαιωθεί η περσινή απόφασή της για την διεύρυνση των ομάδων.
  Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλει να κρατήσει τις 24 ομάδες και το 2013 στη Σλοβενία, ενώ για το 2015 έχει πιο ...μεγαλόπνοα σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr σχεδιάζει να αναθέσει το Ευρωμπάσκετ σε 4 χώρες. Να γίνουν, δηλαδή, οι τέσσερις όμιλοι της πρώτης φάσης, σε τέσσερα ξεχωριστά κράτη.

Έχουν, ήδη, θέσει υποψηφιότητα Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λιόν (Γαλλία), Βερολίνο (Γερμανία) και Μιλάνο (Ιταλία). Η τελική φάση (β΄γύρος και αγώνες κατάταξης) θα φιλοξενηθούν, αν όλα πάνε καλά στο συγκεκριμένο σχέδιο, στο Παρίσι!

Δεν ακούγεται άσχημο, αν και έτσι οι μετακινήσεις των φιλάθλων θα γίνουν εις ...διπλούν.

Όπως αποδείχθηκε, πάντως, στη Λιθουανία υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τη διαμονή, καθώς η ξενοδοχειακή υποδομή δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Στο Αλίτους οι ομάδες αναγκάστηκαν να μείνουν 40 χιλιόμετρα μακριά, γιατί μέσα στην πόλη δεν υπήρχε κατάλληλο ξενοδοχείο να τις φιλοξενήσει.

Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να μη συμβεί σε δυο χρόνια στη Σλοβενία, όπου η υποδομή είναι πολύ καλύτερη, λόγω της τουριστικής βιομηχανίας.

Σίγουρες πόλεις για το επόμενο Ευρωμπάσκετ θεωρούνται η Λιουμπλιάνα, το Μάριμπορ και το Κόπερ που βρίσκεται στην Αδριατική, ένα θαυμάσιο τουριστικό κέντρο, κοντά στη Τεργέστη. Αναζητείται ακόμη η 4η πόλη...
Keywords
Τυχαία Θέματα