ΤΟ... ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ!

20:30 24/8/2011 - Πηγή: 24wro
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε την... Τετάρτη ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουαμάρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει τον συνταγματάρχη. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, δήλωσε επίσης ότι...
ένας επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια)
για τη σύλληψη του Καντάφι.

"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

"Το καθεστώς του Καντάφι δεν θα τελειώσει, αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός" είπε, υπογραμμίζοντας ότι "η συμπεριφορά του μας κάνει να φοβόμαστε μια καταστροφή", χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Είπε επίσης ότι οι πιστοί σε αυτόν στρατιώτες συνεχίζουν τα πυρά στο συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη, απ' όπου ο Καντάφι διοικούσε τη Λιβύη και το οποίο έπεσε την Τρίτη στα χέρια των ανταρτών. "Οι νομιμόφρονες θα συνεχίζουν τα πυρά για όσο ο Καντάφι δεν έχει συλληφθεί" δήλωσε ο Άμπντελ Τζαλίλ.

Σε εξέλιξη, εν τω μεταξύ, βρίσκονται μάχες σε περιοχή στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, όπου, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, «ενδέχεται» να κρύβεται ο Μουαμάρ Καντάφι.

Οι εξεγερμένοι πιστεύουν ότι ο συνταγματάρχης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτεύουσα ή σε κάποιο από τα προάστιά της.

Εν τω μεταξύ, σφοδρά πυρά ακούγονταν το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Rixos, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπου βρίσκονται ξένοι δημοσιογράφοι.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι ακούγονταν πυρά όπλων μικρών διαμετρημάτων, αλλά και αντιαεροπορικά πυροβόλα, που χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές, για να πλήττονται στόχοι στο έδαφος.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι χρησιμοποιούνταν επίσης εκτοξευτές οπλοβομβίδων, όλμοι και  άλλα βαρέα όπλα.

Μια ομάδα περίπου 30 ξένων δημοσιογράφων παραμένει στο ξενοδοχείο, καθώς ένοπλοι, πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι, τους εμποδίζουν να βγουν από το ξενοδοχείο εδώ και τέσσερις ημέρες.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους βρίσκονται στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το αρχηγείο του Καντάφι.
Keywords
Τυχαία Θέματα