Το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στη συγκρότηση της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

16:03 29/2/2012 - Πηγή: 24wro


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία ψήφισε παρόν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα ...πάρει μέρος στη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής «για την αποτύπωση των στοιχείων για τα ελλείμματα και το χρέος».

«Το ΚΚΕ μέχρι τώρα, συμμετείχε σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί σε μια προσπάθεια να
αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να φωτισθούν οι διάφορες υποθέσεις των σκανδάλων που κατά καιρούς έρχονταν στο φως της δημοσιότητας παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζε για τις πραγματικές προθέσεις διερεύνησης των υποθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει ότι έχοντας την εμπειρία από την λειτουργία αυτών των εξεταστικών επιτροπών που λειτούργησαν κατά βάση ως επιτροπές συγκάλυψης των σκανδάλων καθώς και τον εκφυλισμό αυτών των διαδικασιών, κάθε φορά θα εξετάζει συγκεκριμένα τη συμμετοχή της σε αυτές τις διαδικασίες με κριτήριο πάντα τα πραγματικά προβλήματα του λαού» αναφέρει.

«Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα ελλείμματα και το χρέος εξαρχής έχει ως αποστολή να συσκοτίσει τις πολιτικές ευθύνες, να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα και να καλλιεργήσει κλίμα αποπροσανατολισμού στον λαό. Άλλωστε την δημιουργική στατιστική και λογιστική την εφάρμοσαν κατ΄ επανάληψη και την εφαρμόζουν τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως και η ίδια η ΕΕ για να διευκολύνουν διαχειριστικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών» αναφέρει ο Περισσός.
Keywords
Τυχαία Θέματα