Το κούρεμα της νύχτας

23:56 23/10/2011 - Πηγή: 24wro
Λένε ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση... και ότι ο Έλληνας, όποιες μεταβολές κι αν έχει στην τσέπη του και όσο κι αν ζορίζεται, δεν περιορίζει εύκολα τις εξόδους του. Όμως, τα σκληρά μέτρα λιτότητας, το «κούρεμα» των μισθών και η απειλή της τρόικα και της πτώχευσης έχουν αλλάξει άρδην την ψυχολογία του κόσμου.

Οι έξοδοι πλέον γίνονται με το… σταγονόμετρο και οι γαλαντόμοι γλεντζέδες είναι πια είδος προς εξαφάνιση.

Φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αναδιαμορφωθεί το τοπίο και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης
και οι τιμές τους να πάρουν την κατιούσα, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο.

Επειδή λοιπόν η κρίση επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, τα νυχτερινά μαγαζιά -από τα μπουζούκια έως τα έντεχνα σχήματα- δεν θα μπορούσαν να σφυρίζουν αδιάφορα. Ούτε θα μπορούσαν να μην αφουγκραστούν τις αγωνίες του κόσμου, ο οποίος -σύμφωνα με τα όσα λένε οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων στην «Espresso της Κυριακής»- «πληρώνει πολύ συχνά με κέρματα».

Οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 50%, καθιερώθηκαν φοιτητικές τιμές για τις μπουκάλες, ενώ κάποια μαγαζιά κόβουν εισιτήριο για την είσοδο χωρίς να απαιτούν έξτρα χρήματα για ποτό. Επιπλέον, ξεχάστε τις παλιές εποχές που τα νυχτερινά μαγαζιά ήταν ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα και χρειαζόσουν μέσο για να κλείσεις τραπέζι. Εγκαινιάστηκε ακόμη η «Κυριακή του λαού», ημέρα κατά την οποία ο πελάτης με τριάντα ευρώ τρώει, πίνει όσο κρασί θέλει και ακούει το αγαπημένο του πρόγραμμα.

«Τις τιμές μας τις έχουμε ρίξει σκόπιμα. Ο κόσμος πλέον δεν έχει τη δυνατότητα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» λέει στην «Espresso της Κυριακής» o Θανάσης Πριόβολος, που «τρέχει» το «VIP Σκυλάδικο», το «Anodos» και τον «Βοτανικό». «Στο “Σκυλάδικο” η φιάλη από 130 ευρώ έπεσε στα 110 μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και δεν βάζουμε περιορισμό στα έξι άτομα. Τελείωσαν οι εποχές που τα μαγαζιά δούλευαν επτά ημέρες. Στο “Σκυλάδικο” δουλεύουμε πέντε ημέρες και ο περισσότερος κόσμος έρχεται Παρασκευή και Σάββατο. Στον “Βοτανικό”, όπου θα τραγουδήσουν η Μαρινέλλα, η Θεοδωρίδου και ο Πετράκης, θα είμαστε ανοιχτά δύο ημέρες την εβδομάδα» επισημαίνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσατσούλη, παραγωγού στην «Ακτή Πειραιώς», όπου από τις 21 Οκτωβρίου η γνωστή αντροπαρέα των Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μααχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά, Δημήτρη Σταρόβα, Γιάννη Κούτρα και Μίλτου Πασχαλίδη παρουσιάζει το πρόγραμμα «Ταμείο Αλλεργίας» με διαχρονικά τραγούδια και πολλή σάτιρα. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται. Οι καλλιτέχνες έριξαν τις αμοιβές, όπως όλοι μας. Για παράδειγμα, στους φοιτητές η φιάλη έχει πέσει στα 120 ευρώ. Την ίδια ώρα, η τιμή του οινοπνεύματος ανεβαίνει. Από τα 7,5 ευρώ που αγοράζαμε τη φιάλη, πρέπει τώρα να πληρώνουμε 18 και 25 ευρώ».

Ο Γιώργος Τσατσούλης έχει πέσει και ο ίδιος θύμα της κρίσης στη νυχτερινή διασκέδαση. Η μουσική σκηνή «Μετρό» στου Γκύζη, μ
Keywords
Τυχαία Θέματα