Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Αγκελα Μέρκελ

13:19 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Καθώς η Αγκελα Μέρκελ θα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, θα βρει μια ...
Ελλάδα στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης» τονίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στον Guardian, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι... η πολιτική λιτότητας
που έχει επιβάλει η τρόικα καταστρέφει τον ελληνικό λαό .
«Όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά τόσο στην ελληνική όσο και στις ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της κας Μέρκελ, οι οποίες, παρόλα αυτά, επιμένουν στην επιβολή παρόμοιων προγραμμάτων σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία» σημειώνει χαρακτηριστικά, και στο ερώτημα « γιατί επιμένουν δογματικά σε αυτή την καταστροφική οικονομική και πολιτική συνταγή;», ο κ. Τσίπρας απαντάει:
«Στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού κοινωνικού πλαισίου σε όλη την Ευρώπη που βασίζεται στην φθηνή εργασία, την απορύθμιση της αγοράς εργασίας, τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.» Και συμπληρώνει: « Για να επιτύχει αυτή η στρατηγική χρησιμοποιεί μια μορφή πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού, που στοχεύει να πείσει ή να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους να αποδεχτούν τα πακέτα λιτότητας χωρίς αντίσταση».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που θα βαθύνει την ολοκλήρωσή της » το οποίο θα αμφισβητήσει το νέο-φιλευθερισμό και θα βάλει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι « η Ευρώπη θα επιστρέψει σε ένα σκοτεινό παρελθόν, το οποίο πιστεύαμε ότι είχε περάσει ανεπιστρεπτί».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Guardian:
Το ελληνικό μήνυμα για την Ανγκελα Μέρκελ
Καθώς η Ανγκελα Μέρκελ θα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, θα βρει μια Ελλάδα στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Το 2008 και το 2009 η εξέλιξη αυτή ήταν ένα παράπλευρο αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Από τότε όμως η περαιτέρω ύφεση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλεται από την Τρόικα των ΔΝΤ ΕΕ, ΕΚΤ και τις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.
Η πολιτική αυτή καταστρέφει τον ελληνικό λαό, ειδικά τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη νεολαία. Η ελληνική οικονομία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν απωλέσει το 32% του εισοδήματός τους και η ανεργία αγγίζει για πρώτη φορά το 24% με την ανεργία των νέων στο 55%. Η πολιτική λιτότητας έχει επιβάλει περικοπές σε επιδόματα, την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και έχει οδηγήσει στην περαιτέρω κατάρρευση του περιορισμένου κοινωνικού κράτους που είχε απομείνει μετά τη νεοφιλελεύθερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Σύμφωνα με το επιχείρημα της κυβέρνησης η πολιτική λιτότητας είναι η μοναδική που εγγυάται την μακρ
Keywords
Τυχαία Θέματα