Το παπάκι της κρίσης

15:11 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μετέτρεψε ένα δίκυκλο σε... βανάκι...
Ενας 22χρονος εφευρέτης από τη Ζάκυνθο δημιούργησε το «παπάκι της κρίσης», το οποίο καταπίνει τα χιλιόμετρα καταναλώνοντας λίγα ευρώ, ενώ μπορεί να μεταφέρει με άνεση περισσότερα από οκτώ άτομα.

Τον θαυμασμό και τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου ένα πρωτότυπο, μοναδικό όχημα που κατάφερε να φτιάξει με πολύ μεράκι ο Πέτρος Κόκλας. Μιλώντας στην «Espresso» ο 22χρονος αποκάλυψε λεπτομέρειες για την σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό του
«δίκυκλου μέσου μαζικής μεταφοράς».

«Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα. Το παπάκι είναι μοναδικό στον κόσμο και νιώθω πολύ υπερήφανος για την κατασκευή του. Από μικρό παιδί, από την ηλικία των 13 ετών, ασχολούμαι με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Εχω τρέλα. Είναι το πάθος μου. Τα φτιάχνω από την αρχή» τόνισε και πρόσθεσε: «Πριν από περίπου δέκα ημέρες μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα μηχανάκι που να μεταφέρει περισσότερα από δύο άτομα και να είναι οικονομικό. Ειδικά στην εποχή που ζούμε το οικονομικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Ετσι, κλείστηκε για δέκα ημέρες στο συνεργείο του και επί 24 ώρες το 24ωρο δούλευε ασταμάτητα για να κατασκευάσει το όχημα του μέλλοντος.

«Οταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, δεν σταματάω ούτε λεπτό μέχρι να το δω ολοκληρωμένο. Χάθηκα από όλους και δούλευα μέρα νύχτα. Αρχικά έφτιαξα ένα μηχανάκι το οποίο έφτανε τα 6 μέτρα. Ομως, στην συνέχεια αναγκάστηκα να το κόψω. Ετσι τώρα φτάνει τα τέσσερα μέτρα και 10 εκατοστά» μας λέει ο Πέτρος Κόκλας και συνεχίζει: «Μπορεί να μεταφέρει άνετα 8 άτομα και αν μάλιστα στριμωχτούμε, μπορεί να ανέβουν και δέκα. Και στο δρόμο; Πηγαίνει μια χαρά» λέει με υπερηφάνεια.

Ο 22χρονος χρησιμοποίησε μηχανή 50 κυβικών, ενώ όλα τα ανταλλακτικά είναι γνήσια από γνωστή εταιρεία.

«Χρησιμοποίησσα όλη την αγάπη και το μεράκι μου για να το φτιάξω. Δεν είχα χρήματα και έτσι το δημιούργησα με προσωπική εργασία. Μου κόστισαν μόνο τα ανταλλακτικά και αρκετός χρόνος από την προσωπική μου ζωή. Και τελικά μέσα σε μόνο δέκα ημέρες κατάφερα να το βγάλω στον δρόμο και να το κυκλοφορήσω» λέει ο 22χρονος.

Οταν ο Πέτρος Κόκλας κάλεσε τους φίλους του για να τους πάει μια βόλτα στους δρόμους του νησιού, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Ανεβήκαμε πάνω, έβαλα μπροστά και αυτό ήταν… Από όπου και αν περάσαμε, όλοι σταματούσαν και το χάζευαν. Εχω λάβει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι το παπάκι καίει ελάχιστη βενζίνη. Εδώ και μια εβδομάδα που κυκλοφορεί έχει κάψει μόνο 1,5 λίτρο βενζίνη. Είναι το παπάκι της κρίσης» καταλήγει ο νεαρός εφευρέτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα