Το πάρτι σπατάλης καλά κρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο

14:05 3/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ενα... τεράστιο «SOS» έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεδιπλώνει σε δόσεις...
το πρόβλημα της «αντίθετης κατεύθυνσης»!

Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια για την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν την ευθύνη οι υπουργοί, συνδιαμορφώνοντας και υιοθετώντας τον «χάρτη» των περικοπών, και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί... ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών!

Το υποστηρίζει κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας που έχει πλήρη «εικόνα»
της κυβερνητικής λειτουργίας, της δυνατότητας εξορθολογισμού των δαπανών και της «άπνοιας» που επικρατεί τελικά σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες τη στιγμή που στα υπουργικά συμβούλια αποφασίζουν και δεσμεύονται για... αναταράξεις.

Είναι γεγονός ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο δύο από τις τρεις συνεδριάσεις αφιερώνονται στη διαχείριση της καθημερινότητας. Εφαρμόζονται οι αποφάσεις; Στο συγκεκριμένο ερώτημα οι απαντήσεις είναι διαφορετικές, αλλά ακόμη και υπουργοί ενώ τονίζουν ότι η παραγωγή νομοθετικού έργου ξεπερνά κάθε προηγούμενο, διαπιστώνουν και ομολογούν ότι στην πράξη αναδεικνύονται φαινόμενα που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Οι χρόνοι είναι άλλοι από τους ενδεδειγμένους για μια κάτασταση εκτάκτου ανάγκης και οι κυβερνητικοί παράγοντες «βυθίζονται» ουκ ολίγες φορές στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, χωρίς να φτάνουν εγκαίρως στον στόχο.

Για παράδειγμα, η απόφαση για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» προσέκρουσε σε «αδιέξοδα» που συμβαδίζουν με την άποψη ότι η εφαρμογή της θα αρχίσει αφού παρέλθει -τουλάχιστον- ένα εξάμηνο.

Ταυτόχρονα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και αλλού, εμφανίζονται «υπογραφές» που κάθε άλλο υπηρετούν τον κεντρικό κυβερνητικό στόχο για «συμμάζεμα» των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν καθημερινά επιστολές, όπου «συμπυκνώνεται» η αντίδραση πολιτών για τη λειτουργία κρατικών οργανισμών, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «Εθνους της Κυριακής» ότι ο ΟΣΕ δεν... απέφυγε μια αύξηση της τάξεως του 25% στους διευθυντές, ότι η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά πορεύεται με... επιδόματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα