Το πολιτικό θρίλερ της ονοματολογίας στα διεθνή ΜΜΕ

11:11 9/11/2011 - Πηγή: 24wro
Θύελλα δημοσιευμάτων και στα διεθνή ΜΜΕ για το όνομα του νέου πρωθυπουργού...
ΟΛοένα και περισσότερα διεθνή πρακτορεία και ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν παρακουθώντας από την Αθήνα τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις υπογραμμίζουν τις διαφωνίες, μιλούν για το παρασκήνιο των εξελίξεων και μεταδίδουν ότι σήμερα ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 


Το Reuters σήμερα κατονομάζει ως νέο πρωθυπουργό το Βασίλη Σκουρή,  πρόεδρο του
Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η ανακοίνωση της νέα κυβερνησης θα γίνει σύμφωνα με το ειδησεογραφικό παρακτορείο στις 12:00 το μεσημέρι ενώ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μείνεισ τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Το βράδυ της Τρίτης, το Reuters μετέδιδε πως οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί «πιέζονται» να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία ενός πρώην κεντρικού τραπεζίτη, την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες και μαζί τους η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνιούν για μια άμεση λύση στο αδιέξοδο. Για την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου τόνιζε ότι προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης).

H Wall Street Journal κυκλοφορεί σήμερα με άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα παρατείνει την αγωνία για την επιλογή πρωθυπουργού», και περιγράφει την εμπλοκή ανάμεσα στον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παπαδήμος, γράφει η εφημερίδα, έθεσε συγκεκριμένους όρους στον Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας να μην είναι επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος. Αυτό, κατά την εφημερίδα, προκάλεσε και την εμπλοκή, καθώς ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα μετέχει σε καμία κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο αν δεν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Για την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς δέχεται πίεση καθώς πολλοί συνεργάτες του και βουλευτές πιστεύουν ότι δίνει αρκετό έδαφος στον Γιώργο Παπανδρέου. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη φημολογία για τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Οι New York Times σημειώνουν πως «οι Έλληνες προσπαθούν να συμφωνήσουν στον επικεφαλής της νέας τους κυβέρνησης αλλά οι συνομιλίες συναντούν συνεχώς εμπόδια». Πάντως στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος ως ο πλέον πιθανός για την πρωθυπουργία, σημειώνεται όμως πως οι ηγέτες των δύο ελληνικών κομμάτων εξουσίας διαφωνούν ως προς τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Το Associated Press και το BBC μεταδίδουν ότι έπειτα από τρεις ημέρες άκαρπων συνομιλιών η σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.


Keywords
Τυχαία Θέματα