Το σχέδιο αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας

02:15 19/5/2011 - Πηγή: 24wro

Το σχέδιο αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας παρουσίασε…



σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός και εκτός αστυνομίας μετά την τελευταία του συνέντευξη, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στα νέα κόμματα, τα
οποία κατηγόρησε ότι ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας, προσπαθώντας όπως είπε να αντλήσουν ψηφοφόρους από την Αστυνομία.
Ο υπουργός ρωτήθηκε για το ποια υπηρεσία εννοούσε, όταν είπε πως είναι καλύτερα να διαλυθεί μια υπηρεσία 1ης γραμμής και να ξαναδημιουργηθεί, απαντώντας: «Δεν εννοούσα καμία υπηρεσία συγκεκριμένα, έκανα γενική αναφορά στα σώματα ασφαλείας».

«Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας που δεν διαμορφώνουν τον κανόνα», τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο «έλλειμμα δημοκρατίας» στα σώματα ασφαλείας. Επίσης κατηγόρησε του συνδικαλιστές της αστυνομίας ότι βλέπουν το σώμα ως φέουδο.
Στην ερώτηση αν πιστεύει αυτό που είπε ο Όλι Ρεν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται πολιτική συναίνεση, ο υπουργός υπογράμμισε πως, «αυτό που είπε ο Όλι Ρέν δεν είναι ευθεία παρέμβαση. Είναι αυτονόητο η Ε.Ε. να παρακολουθεί τα θέματα της Ελλάδας».

Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας σημείωσε πως δεν είναι αστυνομική υπόθεση, αλλά υπόθεση 10 υπουργείων, του Δήμου και της Περιφέρειας. Τόνισε πως οι περιπολίες θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται καθημερινές αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης. Επίσης θα υπάρχει εθελοντικό πρόγραμμα επαναπατρισμού των μεταναστών, θα βγαίνει δηλαδή άμεση απόφαση απέλασης, θα εκδίδεται εισιτήριο επιστροφής στην πατρίδα τους, δεν θα καταγράφεται ως ανεπιθύμητος και δεν θα του επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Όσον αφορά το φράχτη στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, έγινε η κοστολόγηση και είναι στο τελικό στάδιο.
«Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν που θα δημιουργηθούν τα κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι θα είναι μακριά από πόλεις.

Ο υπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχει εξέλιξη στις έρευνες για τον τραυματισμό του 30χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καυκά. Το λόγο πήρε τότε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου ζητώντας από όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις Αρχές γιατί προς το παρόν υπάρχει απροθυμία από τους μάρτυρες.

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα