Τοπίο Θεσσαλονίκης και η Αθήνα με τα σκουπίδια

11:31 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τη σκυτάλη από τη Θεσσαλονίκη στη συσσώρευση σκουπιδιών...
στους δρόμους τους παίρνουν μέρα με τη μέρα, κυρίως, η Αθήνα και δευτερευόντως ο Πειραιάς.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες σε περιοχές όπως ο Νέος Κόσμος και η Κυψέλη τα απορριμματοφόρα περνούν πλέον ακόμη και κάθε οκτώ ημέρες!

Το πρόβλημα προκαλεί αφενός η συνεχιζόμενη
αποχή των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, καθώς πολλοί από αυτούς εργάζονται στον τομέα καθαριότητας και αφετέρου η , επίσης συνεχιζόμενη, υπολειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σ' αυτόν ακριβώς το δεύτερο λόγο αποδίδει το πρόβλημα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, ο οποίος παραδέχεται ότι το πρόβλημα υπάρχει από τις 19 Μαρτίου και εντοπίζεται, κυρίως, στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κυψέλης και του Νέου Κόσμου.

Το πρόβλημα επισημαίνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Βασίλης Πολυμερόπουλος: «Είναι γεγονός ότι με την πάροδο των ημερών η συσσώρευση των απορριμμάτων γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες δυσανασχετούν γιατί η συσσώρευση των σκουπιδιών δημιουργεί αφόρητη κατάσταση, αλλά ζητώ εκ μέρους των εργαζομένων κατανόηση κι υπομονή, από τους κατοίκους των περιοχών, στις οποίες οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν εκτελούνται με κανονικό τρόπο».

Παράλληλα αν και υπόσχεται ότι «οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν μικρότερα προβλήματα», δεν αποκλείει «αν ο δήμαρχος Αθηναίων συνεχίζει να παριστάνει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, το πρόβλημα, δυστυχώς, να επιδεινωθεί».

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στον Πειραιά παραδέχεται ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Οδηγών και αντιπρόσωπος των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος: «Σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται σε Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη του Πειραιά σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αναφορικά  με τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους», τονίζει ο κ. Γκιτάκος.

Και προσθέτει:  «Είναι γεγονός βέβαια, πως παρατηρείται μία διόγκωση του προβλήματος, για την οποία όμως αποκλειστικά υπεύθυνο, είναι το καθεστώς υπολειτουργίας στο οποίο έχει περιέλθει ο ΧΥΤΑ Φυλής κι όχι οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας».

Να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής συνεχίζει και σήμερα για έβδομη ημέρα να υπολειτουργεί (12 αντί 24 ώρες) ενώ το Σαββατοκύριακο λόγω νέας επίθεσης ρακοσυλλεκτών παρέμεινε κλειστός πολλές ώρες και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα