Τουριστική ατραξιόν το Concordia

21:46 23/1/2012 - Πηγή: 24wro
Κάθε τραγωδία έχει απ' ότι φαίνεται τους...
θαυμαστές της. Το μισοβυθισμένο Concordia μετατρέπεται σε μακάβρια τουριστική «ατραξιόν» με ανθρώπους που σπεύδουν όχι μόνο να φωτογραφήσουν το ναυάγιο, αλλά να φωτογραφηθούν και οι ίδιοι μπροστά από το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο, συχνά με προκλητικά χαμόγελα που μοιάζουν να αγνοούν ή να ειρωνεύονται τον πόνο με τον οποίο έχει ταυτιστεί πλέον η περιοχή.

Το Concordia φαίνεται ότι εξελίσσεται σε ένα μακάβριο αξιοθέατο- αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», το περασμένο Σάββατο περίπου
1000 εκδρομείς- δηλαδή δεκαπλάσιοι από το σύνηθες σύμφωνα με την εφημερίδα- έφθασαν στο νησάκι Τζίλιο στα ανοιχτά της Τοσκάνης για να δουν το ναυάγιο.
Οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν το θέαμα με αμηχανία: «Το βρίσκω λυπηρό και αλλόκοτο το ότι έρχονται για να δουν το μέρος που πέθαναν άνθρωποι» λέει στην Sun η Ελ. Νάνι.
Όλη αυτή η ανατριχιαστική ζήτηση που θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν- όπως π.χ. τις ξεναγήσεις που διοργανώνονταν στον κατεστραμμένο αμερικανικό Νότο μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα- καταγράφεται την ώρα που ο επίσημος ανεβάζει τους νεκρούς στους 15, καθώς βρέθηκαν δυο ακόμη πτώματα στο Concordia.
Στους 15 οι νεκροί
«Βρήκαμε τα πτώματα δυο γυναικών στην γέφυρα 4, κοντά στο ίντερνετ-καφέ. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 15. Οι οικογένειες των δυο τελευταίων θυμάτων έχουν ήδη ειδοποιηθεί» δήλωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο νησί Τζίλιο, όπου άρχισε να βυθίζεται το κρουαζιερόπλοιο πριν από 10 μέρες.
Ο Γκαμπριέλι ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε το «πράσινο φως» για την άντληση καυσίμων από την δεξαμενή του κρουαζιερόπλοιου, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές βεβαιώνουν ότι το πλοίο έχει σταθεροποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει, κάτι που "επιτρέπει τις δραστηριότητες και στα δύο μέτωπα": τις έρευνες για τους αγνοούμενους και την εκκένωση των δεξαμενών του Concordia, οι οποίες είναι γεμάτες με 2.380 τόνους μαζούτ.
Οι δραστηριότητες απάντλησης καυσίμων και ανεύρεσης των αγνοουμένων είναι "απολύτως συμβατές και έδωσα ήδη εντολή να αρχίσει η δραστηριότητα της άντλησης", σημείωσε ο Γκαμπριέλι.
"Δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικές επεμβάσεις για να ενισχυθεί η σταθερότητα του πλοίου, ούτε υπάρχει κίνδυνος βύθισης. "Πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την έναρξη των δραστηριοτήτων άντλησης", κατέληξε.
Η άντληση ενδεχομένως να ξεκινήσει εντός του επόμενου 24ωρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα