Τουριστικό άνοιγμα στην gay κοινότητα κάνει η Θεσσαλονίκη

23:35 4/9/2011 - Πηγή: 24wro
Σπάει τα ταμπού ο Οργανισμός Τουριστικής...
Προβολής της πόλης, επιχειρώντας να αλιεύσει τουρίστες από τη διεθνή gay κοινότητα. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα πέντε δημοσιογράφοι της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της Γερμανίας.
της Κάτιας Γερακαρίτου
Προσπάθειες να αντλήσει τουρίστες από την gay κοινότητα κάνει η Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξενεί αυτές τις ημέρες πέντε δημοσιογράφους της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της Γερμανίας. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν σήμερα από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ (ΟΤΠΜΘ) στην πόλη, ενώ ενδέχεται να συναντηθούν και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
«Γίνεται ένα άνοιγμα μεγάλο σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής προς τη διεθνή ομοφυλοφιλική κοινότητα, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό target group, με μεσαία και υψηλά εισοδήματα» υπογραμμίζει στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής. Όπως σημειώνει «δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι πολύ φιλική προς αυτή την κοινότητα, αν και αποτελεί μια πολύ μεγάλη δεξαμενή δυνητικών τουριστών». Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διοργάνωσης «Gay Parade» στη Θεσσαλονίκη.
Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη καταφθάνουν, αύριο, 100 Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Δημοσιογράφων του Ισραήλ. Στο πλαίσιο του ανοίγματος της πόλης ως τουριστικού προορισμού, ο ΟΤΠΜΘ έχει αναλάβει να τους ξεναγήσει σε εβραϊκά μνημεία της πόλης την ερχόμενη Τετάρτη, όπως είναι το εβραϊκό νεκροταφείο, το εβραϊκό μουσείο και η Συναγωγή στη Συγγρού, ενώ σχεδιάζεται να έχουν συνάντηση και με τον κ. Μπουτάρη.
Η επόμενη προγραμματισμένη δράση, έχει να κάνει με την Τουρκία, όπου περίπου 22 τουριστικοί πράκτορες της χώρας θα βρεθούν από τις 19 – 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής. Όπως είπε, ο κ. Σαπουντζής πρόκειται για ανθρώπους κλειδιά του τουρισμού της γειτονικής χώρας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επαφές με ελληνικά τουριστικά πρακτορεία και ξενοδόχους.
Στο μεταξύ, οι πρώτες εκτιμήσεις για τη φετινή κίνηση της τουριστικής περιόδου κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 5%, με το μεγάλο κύμα τουριστών να έχει καταφθάσει από Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία, Σερβία και Βουλγαρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα