Τους απήγαγαν, τους ξυλοκόπησαν και τους εκβίαζαν

23:11 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στα χέρια της αστυνομίας πιάστηκαν χθες... τέσσερις Σύροι και ένας Παλαιστίνιος, για συμμετοχή σε συμμορία που απήγαγε αλλοδαπούς και ζητούσε λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι κατακρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους δύο Πακιστανούς και ζητούσαν χρήματα για να τους απελευθερώσουν. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας αναζητούνται και άλλοι τρεις αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την καταγγελία δυο νεαρών Πακιστανών ηλικίας 25 και 22 ετών, την προηγούμενη Τρίτη, το πρωί, τους προσέγγισε ένας εκ των συλληφθέντων και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο. Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους.

Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Προχθές το μεσημέρι, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, τα δύο θύματα κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.

Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις ιπου έγιναν στο πλαίσιο της εξελικτικής πορείας της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν οι δράστες ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

-Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος επτακοσίων τριάντα τεσσάρων ( 734) γραμμαρίων περίπου,
-Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα βάρους εξήντα οκτώ (68) γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και
-Δύο (2) νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.


Keywords
Τυχαία Θέματα