Τσάμπιονσιπ: Θα μιλήσουν οι έδρες στα μπαράζ

10:15 12/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η ώρα της αλήθειας έφτασε στην Τσάμπιονσιπ αφού τα play off της ανόδου είναι γεγονός.

Νότιγχαμ Φόρεστ και Σουόνσι είναι το πρώτο ζευγάρι που θα αναμετρηθεί για το δικαίωμα στο όνειρο.


Στους μεταξύ τους αγώνες για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους και πήραν από μια νίκη. Σουόνσι- Νότιγχαμ 3-2 και Νότιγχαμ-Σουόνσι 3-1 τα σκορ.
Οι αγώνες είναι διπλοί και δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι ομάδες
πετύχουν ίδιο αριθμό τερμάτων το ζευγάρι θα οδηγηθεί στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Ο τελικός της ανόδου θα πραγματοποιηθεί στο «Γουέμπλεϊ» στις 30 Μαΐου.


Νότιγχαμ: Ήταν η τυχερή της υπόθεσης αφού κατάφερε να πάρει την 6η θέση την τελευταία αγωνιστική νικώντας μέσα στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 3-0. Τώρα όμως τα πράγματα έφτασαν στο σημείο που τα λάθη απλά απαγορεύονται και θα φανεί ποια ομάδα είναι η κατάλληλη για να «σηκώσει» την πίεση της Πρέμιερ Λιγκ. Η «Φόρεστ» δεν είναι πρωτάρα έχει ιστορία 145 χρόνων στις «πλάτες» της και ένα πρωτάθλημα την σεζόν 1977-78.

Σαφώς και δεν παίζει μπάλα η παράδοση αλλά το «ειδικό» βάρος ενός συλλόγου πολλές φορές παίζει και είναι ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες σε τέτοια παιχνίδια. Ο Μπίλι Ντέιβις βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής καριέρας του και θέλει να την χαρεί όσο πιο πολύ γίνεται. Πιστεύει πως οι παίκτες του μπορούν να πάρουν το 3ο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία αλλά τον προβληματίζουν οι πολλές απουσίες. Τραυματίες και άρα εκτός αποστολής οι Καμπ (τερ/κας), Τάισον (επιθετικός)Λιντς (αριστερό μπακ). Μπλάκστοκ και Γουίλσον είναι μακροχρόνια απόντες και δεν υπολογίζονται.


Σουόνσι: Εξαιρετική σεζόν για τους Ουαλούς που κατάφεραν σχετικά άνετα να πλασαριστούν στην 3η θέση και να πάρουν το ένα εισιτήριο για τα μπαράζ της ανόδου. Το παιχνίδι κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την τελευταία αγωνιστική ης κανονικής διάρκειας δεν είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αλλά παρόλα αυτά οι «κύκνοι» διέλυσαν με 4-0 την αντίπαλο τους και κράτησαν για αυτούς την καλύτερη θέση ενόψει των play off που έπονταν. Ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ο Μπρένταν Ρότζερς ζήτησε να συνεχίσουν έτσι μέχρι να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Κατά την γνώμη μας η Σουόνσι έχει καλή ομάδα και μπορεί να πάρει μέσα στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου αυτό που ήθελαν να πάρουν στα χαρτιά οι ιθύνοντες του συλλόγου. Σχεδόν το κατάφερε εξάλλου αφού με 4 βαθμούς; ακόμα κέρδιζε αυτή την απευθείας άνοδο και όχι η Νόριτς. Παρόλα αυτά οι διοικούντες τον ουαλικό σύλλογο περίμεναν πως η αγγλική Ομοσπονδία θα τιμωρούσε τελικά την ΚΠΡ με αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών και δεν θα χρειαζόταν αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία για να γίνουν «μέλη» της Πρέμιερσιπ.


Αυτό όμως ενδέχεται να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στο εσωτερικό του συλλόγου και να αποφέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Για αυτό όμως υπάρχουν οι προπονητές, για να κρατά
Keywords
Τυχαία Θέματα