Β' Γαλλίας: Πρωταθλήτρια η Εβιάν

12:26 27/5/2011 - Πηγή: 24wro
Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την 2ης κατηγορίας στην Γαλλία...
και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο στην «μάχη» της ανόδου αφού οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται είναι ήδη γνωστές.

Τα σενάρια… ανόδου.

• Η Αζαξιό εάν νικήσει ανεβαίνει. Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θέλει νίκη της Λε Μαν αφού είναι χειρότερος ο συντελεστής τερμάτων της.

• Η Ντιζόν με ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική έχει ανέβει αφού δεν θα την απασχολούν τα αποτελέσματα των Λε Μαν και Αζαξιό. Κερδίζει
άνοδο και σε περίπτωση ήττας εφόσον δε νικήσουν οι υπόλοιπες διεκδικήτριες της θέσης.


• Η Λε Μαν θέλει νίκη με πολλά γκολ και παράλληλα ήττα της Ντιζόν με αρκετά γκολ αφού έχει πολύ χειρότερο συντελεστή τερμάτων από αυτή. Μπορεί να πάρει το «μαγικό εισιτήριο» ακόμα και με απλή δική της νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Αζαξιό.


• Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν: Γκρενόμπλ,. Νιμ και Βαν.


ΑΝΖΕ-ΝΤΙΖΟΝ

Στον αγώνα του πρώτου γύρου το παιχνίδι έληξε χωρίς γκολ (0-0).

Ανζέ: Δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, πέρα από την ικανοποίηση που θέλει να προσφέρει στον κόσμο της που θα πάει στο «Ζαν Μπουέν» για να την δει για τελευταία φορά φέτος. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να καθίσει και να χάσει από τη Ντιζόν αφού έχει και μια αξιοπρέπεια να υπερασπιστεί. Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος εξάλλου δεν προσφέρεται για… πάρτι στους αντιπάλους. Την περασμένη αγωνιστική διεύρυνε το αήττητο σερίο της στα τρία παιχνίδια αφού ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με την Τουρ (1-1). Τραυματίες οι Ζιλέ (στόπερ), Ρενουάρ (μέσος) και Ντορέ (επιθετικός).

Ντιζόν: Έχει φτάσει μέχρι την πηγή και αν δεν πιεί… νερό θα είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη. Χρειάζεται ένα βαθμό για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρει να χάνει φέτος ενώ είναι αήττητη στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Αυτό την βοήθησε να βρεθεί στην 2η θέση και να διεκδικεί την άνοδο από θέση ισχύος. Σπουδαίο επίτευγμα για μια ομάδα που στην αρχή του πρωταθλήματος δεν είχε στόχο την άνοδο. Χωρίς απουσίες στο ματς της χρονιάς.

ΕΒΙΑΝ-ΜΕΤΣ


Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Εβιάν είχε πάρει το διπλό με 2-0.

Εβιάν: Φιέστα ανόδου έχουμε σήμερα στο «Παρκ Ντε Σπορ Ανεσί» με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Σπουδαία μέρα για τον Καζονί και τους παίκτες του που κατάφεραν μέσα σε δύο σεζόν να πάρουν ισάριθμες ανόδους. Σήμερα εφόσον νικήσουν γίνονται και πρωταθλητές της κατηγορίας κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και με ήττα αν συνδυαστούν αποτελέσματα. Την 37η αγωνιστική πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα της Ρεμς με 2-1. Απόντες σήμερα ο τιμωρημένος μέσος Ραμπιού και οι τραυματίες Λακέ (τερ/κας) και Φαρινά (επιθετικός).


Μετς: Την γλίτωσε για φέτος η Μετς αφού «καθάρισε» την υπόθεση σωτηρία την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη της επί της Νιμ με σκορ 3-0. Σπουδαία εμφάνιση αποτ
Keywords
Τυχαία Θέματα