Βάζουν… χέρι σε αυτούς που αλλάζουν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ

00:23 23/9/2012 - Πηγή: 24wro

Σε βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την καταπολέμηση της απάτης με παρεμβάσεις στους χιλιομετρητές αναμένεται...
να προχωρήσει άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλοντας να καταπολεμήσει το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί όλες σχεδόν τις χώρες.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε το «πακέτο τεχνικού ελέγχου» το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου για τεχνικούς ελέγχους και θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην απάτη με τα… «γυρισμένα κοντέρ» για «λιγότερα χιλιόμετρα». Σύμφωνα
μάλιστα με στοιχεία της Επιτροπής, οι τεχνικές βλάβες προκαλούν το 6% των τροχαίων ατυχημάτων και το 8% των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται μηχανοκίνητα δίκυκλα. Για το θέμα μίλησε ο ευρωβουλευτής Mathieu Grosch ο οποίος έθεσε το θέμα της απάτης με τα «γυρισμένα κοντέρ» ως μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα ενώ κάλεσε την Επιτροπή να εξετάσει το βελγικό σύστημα PASS CAR για την αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς. Η θέση του αυτή υποστηρίχθηκε από τον ευρωβουλευτή Jim Higgins

Από την πλευρά της η FIA πρότεινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή λύσεις για την απάτη στα «γυρισμένα κοντέρ για να δείχνουν λιγότερα… χιλιόμετρα». Συγκεκριμένα όπως αναφέρετε πρέπει να επιταχυνθεί η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής των στοιχείων κάθε οχήματος, ενώ παράλληλα να καλύπτει το γεγονός ότι τα περισσότερα οχήματα αλλοιώνουν τα στοιχεία τους πριν από τον πρώτο Τεχνικό Έλεγχο, ώστε να εξακολουθούν να εμφανίζονται σχετικά νεότερα….

Επιπλέον, η FIA υποστηρίζει ότι οι επεμβάσεις για αλλοίωσης του χιλιομετρητή να είναι αδίκημα σε όλα τα κράτη-μέλη, ενώ ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να κάνουν τις επεμβάσεις πιο δύσκολες από τεχνική άποψη.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα