Βόμβες κάτω από το δέρμα, η νέα ανακάλυψη των τρομοκρατών

12:20 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, επικαλούμενα αξιωματούχους της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών...
( TSA), σε πιθανολογούμενα σχέδια "τρομοκρατών που θέλουν να εμφυτεύσουν κάτω από το δέρμα ανθρώπων τους εκρηκτικά προκειμένου να παρακάμψουν τους ελέγχους ασφαλείας" στα αεροδρόμια.
Αυτές οι πληροφορίες, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, μεταβιβάστηκαν από την TSA στις αεροπορικές εταιρείες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “οι πληροφορίες θα μπορούσαν
να οδηγήσουν σε πρόσθετα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια των ΗΠΑ καθώς όπως αναφέρουν οι εμπειρογνώμονεςοι σαρωτές που χρησιμοποιούνται σήμερα πιθανώς να μην μπορούν να ανιχνεύσουν βόμβες που έχουν εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα.
Μεταξύ των νέων διαδικασιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το προσωπικό ασφαλείας θα μπορούσε να κάνει πιο συστηματικά "τις λήψεις δειγμάτων δέρματος χρησιμοποιώντας μπατονέτες για την ανίχνευση ιχνών εκρηκτικών". Προς το παρόν, σημειώνει η εφημερίδα, αυτά τα τεστ "γίνονται μόνο σε μια μειοψηφία των επιβατών".
Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει "επικείμενος κίνδυνος" να γίνουν επιθέσεις σε αεροπλάνα με βόμβες εμφυτευμένες κάτω από το δέρμα επιβατών.
Ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος της προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναγνώρισε ότι η TSA και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν διανείμει "μια ευρεία επισκόπηση στις αεροπορικές εταιρείες για τις πρόσφατες πληροφορίες. Σημείωσε όμως ότι τα μέτρα αυτά σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με "ένα επικείμενο ή ειδικό κίνδυνο".

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα