Βούγιας - Μπουτάρης συζήτησαν για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης

18:25 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Συνάντηση είχαν σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, με το δημάρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη ...Μπουτάρη για για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος είναι το νοικοκύρεμα του κυκλοφοριακού χάους. Η συνεργασία του υπουργείου με τον δήμο είναι αυτονόητη, καθώς έχουμε κοινές προσεγγίσεις. Αυτό, που θα επιδιώξουμε μέσω του Συμφώνου
Συνεργασίας, είναι να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί», δήλωσε ο κ. Βούγιας.

«Υπάρχει σύμπτωση απόψεων για το πρέπει να γίνει για να επανέλθει η πόλη σε μία ανθρώπινη μορφή. Όμως, ό,τι και αν κάνουμε εμείς, αν δεν συνειδητοποιήσει ο πολίτης ότι πρέπει να συνεργαστεί για γίνει η καλύτερη ζωή του, αυτό δεν θα γίνει», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο υπερδιπλασιασμός του προστίμου για την παράνομη στάθμευση, η κατασκευή πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στους δρόμους Παπαναστασίου, Στρατού, Αγγελάκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Γεωργίου Παπανδρέου, ο επανασχεδιασμός τμημάτων ποδηλατοδρόμων, που παρουσιάζουν προβλήματα, η αύξηση των σημείων επιβίβασης-αποβίβασης για τα ταξί και η εκπόνηση μελέτης για την εφαρμογή δακτυλίου οδικής ασφάλειας γύρω από έξι σχολικά συγκροτήματα.

Στη συνάντηση, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας & Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού, Μαρία Πασχαλίδου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου, Θανάσης Παππάς και Γιώργος Δημαρέλος, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Keywords
Τυχαία Θέματα