Βουγιούκας: Έχουμε δυνατότητες

14:15 29/7/2011 - Πηγή: 24wro
Για την εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό μίλησε...
στο 3ponto ο Ίαν Βουγιούκας λίγο μετά την έναρξη της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο σέντερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης:
Βρίσκεσαι ξανά στην Εθνική πώς αισθάνεσαι;
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα παρευρεθώ με την Εθνική ομάδα στην προετοιμασία για τρίτη φορά στην καριέρα μου. Οι υποχρέωσεις
μας ξεκίνησαν ήδη. Θα είναι γεμάτο καλοκαίρι και ελπίζω να έχουμε καλή πορεία για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες».
Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής σε αυτό το Ευρωμπάσκετ;
«Αρχικά θα μαζευτούμε σαν ομάδα και θα δούμε πως θα πάμε. Είναι λίγο νωρίς ακόμα. Πρώτα θα παίξουμε τα φιλικά και θα δούμε τι θα γίνει  Δεν σημαίνει κάτι ότι θα είναι περισσότερες ομάδες φέτος επειδή άλλαξε το σύστημα της διοργάνωσης και θα παίζουν 24 ομάδες. Απλά κάποιες που δεν έπαιζαν θα παίξουν φέτος».
Είναι εύκολο με τις απουσίες που υπάρχουν να διακριθεί η ομάδα;
«Σίγουρα όταν χάνεις κάποιους παίκτες σαν τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή και τον Παπαλουκά –ο οποίος πάντως δεν έπαιζε και πέρσι- είναι σημαντικό, αλλά και πάλι θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα πάμε καλά».
Θα επηρεάσει η περσινή μέτρια πορεία στο Μουντομπάσκετ και ο πρόωρος αποκλεισμός στη φάση των «16» από την Ισπανία;
«Ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα στο Μουντομπάσκετ, δεν θα τα σκεφτούμε καν τα περσινά. Είναι σημαντικό που στην εθνική ομάδα θα έχουμε πάλι Έλληνα προπονητή. Ξέρω τι να περιμένω από τον προπονητή μου γιατί και στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί με επιτυχία και γνωρίζω τι θέλει από μένα μέσα στο γήπεδο».
Καταλαβαίνεις τους παίκτες οι οποίοι δεν παίζουν για την Εθνική πια μετά από τόσα χρόνια προσφοράς;
«Ήταν άθλος αυτό που έκαναν όλα τα χρόνια παίζοντας χειμώνα-καλοκαίρι. Αν πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο για εκείνους εγώ δεν μπορώ να πω κάτι. Σέβομαι την απόφαση του κάθε παίκτη και ο ίδιος ξέρει καλύτερα πόσο αντέχει».
Πάμε στον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις ότι η ομάδα μετά τις απώλειες που έχει θα μπορέσει να διεκδικήσει και τους τρεις στόχους;
«Δέκα-δώδεκα χρόνια έχει τους ίδιους στόχους ο Παναθηναϊκός και γιατί να μην συνεχίσει να τους έχει. Έχουν φύγει σημαντικοί παίκτες και δεν ξέρω αν θα φύγουν άλλοι. Σίγουρα όμως θα αντικατασταθούν όσοι έφυγαν και εμάς δεν μας επηρεάζει στη δουλειά που θα κάνουμε για να πρωταγωνιστήσουμε και τη νέα σεζόν».
Είναι λογική η εξέλιξη να χαμηλώνουν τα μπάτζετ λόγω της κρίσης;
«Έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Για παράδειγμα βλέπουμε ότι οι Τούρκοι πάνε πολύ καλά και συνεχίζουν να δίνουν πολλά λεφτά. Θεωρώ ότι τα μπάτζετ είναι ο  καθρέφτης της οικονομίας της κάθε χώρας».
Σε προσωπικό επίπεδο τι θα προσπαθήσεις να πετύχεις τη νέα σεζόν με Εθνική και Παναθηναϊκό;
«Και στις δύο περιπτώσεις θα ήθελα να βελτιωθώ μέσα από την ομάδα και να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν
Keywords
Τυχαία Θέματα