Ξεμπλοκάρουν 15,3 δισ. ευρώ για την στήριξη της οικονομίας

11:50 2/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ...
με στόχο να ανακοπεί η ύφεση και παράλληλά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το ποσό για την στήριξη των επιχειρήσεων και την «επανεκκίνηση» των έργων ανέρχεται στα 15,3 δις. ευρώ μέχρι και το 2013.
Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
απέστειλε επιστολή στον Ζοζέ Μπαρόζο με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας και την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως καλοδεχούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκπρόσωπος της ανέφερε σχετικά:
- Με την τεχνική βοήθεια, ότι αυτή θα αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν. Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών.
Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.
- Σε ότι αφορά την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κοινοτικών κονδυλίων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το θέμα αυτό μελετάται καθώς και το θέμα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής στην υλοποίηση των έργων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης συμφώνησε την εβδομάδα που πέρασε με αξιωματούχους της ΕΕ την αναδιάρθρωση της διαχείρισης του ΕΣΠΑ.
Στα πλαίσια αυτής της αναδιάρθρωσης θα εξαιρεθούν έργα που δεν έχουν προχωρήσει την τελευταία τριετία, από τα οποία αναμένεται να εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη της αγοράς.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα