Ξεκινά η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό

17:00 30/10/2011 - Πηγή: 24wro
Η ώρα της τριμερούς έφτασε και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, υποδέχεται στη... Νέα Υόρκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Είναι η υπ’ αριθμόν τρία τριμερής συνάντηση, που έχει στόχο να δώσει τελική ώθηση στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, αν και χωρίς θετικές προοπτικές για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η νέα
τριμερής θα είναι διήμερη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο βασικό της μέρος, και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του απομονωμένου αγροκτήματος Greentree στην περιοχή Manhasset στο Long Island, στη Νέα Υόρκη.

Ο Γενικός Γραμματέας θα παραθέσει στις εννέα το πρωί ώρα Νέας Υόρκης (τρεις το απόγευμα ώρα Κύπρου) πρόγευμα εργασίας για τους δύο συνομιλητές του. Από την έδρα του διεθνούς οργανισμού μεταδίδεται ότι, με βάση την τελική προετοιμασία στη Γενική Γραμματεία, στη βάση και της ενημέρωσης του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ, ο Μπαν Γκι Μουν θα παραμείνει στη συνάντηση μόνο για δύο ώρες, και θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Μέχρι και αυτή την ώρα θεωρείται δεδομένο ότι ο ΓΓ θα λάβει μέρος και στο τελευταίο μέρος της τριμερούς, το βράδυ της Δευτέρας, οπότε θα προβεί σε ανάγνωση δήλωσης και ακολούθως θα παραθέσει δείπνο για τους δύο ηγέτες.

Στην έδρα του διεθνούς οργανισμού βρίσκονταν μέχρι αργά σε εξέλιξη διαβουλεύσεις της Γραμματείας του ΟΗΕ με εκπροσώπους των δύο πλευρών, και με αντικείμενο τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.


Keywords
Τυχαία Θέματα